Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Varm rabarberkompott med vanilj och hallon

Rabarberkompott med smak av vanilj är en klassisk sommardessert, här tillagad på grillen. Kompotten är söt och frisk på samma gång. Koka ihop rabarber med äkta vaniljstång, socker och pressad citron till en god kompott. Vänd ner hallonen och servera rabarberkompotten med vaniljglass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Lägg ner vanilj- stången och kärnorna tillsammans med rabarbern. Pressa citronen, blanda ner citronsaften och sockret. Koka ihop till en kompott. Låt den svalna.
  2. Vänd ner hallonen i rabarbern.
  3. Servera med vaniljglass.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör laktosfri: välj laktosfritt glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rabarber
  • 1 vaniljstång
  • 1 citron
  • 1 dl strösocker
  • 100 g hallon
  • vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1129 kJ / 270 kCal