Rabarbergelé

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Rabarbergelé

En dessert att imponera med är verkligen denna rabarbergelé. Vacker och imponerande blir denna jelly med rabarber som kräver lite tid i kylskåpet innan du kan servera den. Toppa gärna jellyn med grädde och citronmeliss.

Rabarbergelé

Ingredienser

10-12 portioner
900 g  rabarber
1   citron (1 citron motsvarar 1/2 dl saft)
4 1/2 dl  rött vin eller rött matlagningsvin
4 1/2 dl  vatten
4 1/2 dl  strösocker
2   vaniljstänger
15   gelatinblad
2 dl  vispgrädde
citronmeliss

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri vispbar ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Om gelén inte lossnar ur formen, doppa formen hastigt i varmt vatten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1304 KJ / 312 kCal
Fett8 g
Salt0 g
Kolhydrater44 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Tårtfyllning med rabarbermousse
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm rabarberkompott med vanilj och hallon
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Midsommartårta med rabarber och vanilj
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarberkompott med vit chokladmousse
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frasiga rabarberbakelser
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Moussetårta med jordgubbar och rabarber
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga