Rabarbergelé

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Rabarbergelé

En dessert att imponera med är verkligen denna rabarbergelé. Vacker och imponerande blir denna jelly med rabarber som kräver lite tid i kylskåpet innan du kan servera den. Toppa gärna jellyn med grädde och citronmeliss.

Rabarbergelé

Ingredienser

10-12 portioner
900 g  rabarber
1   citron (1 citron motsvarar 1/2 dl saft)
4 1/2 dl  rött vin eller rött matlagningsvin
4 1/2 dl  vatten
4 1/2 dl  strösocker
2   vaniljstänger
15   gelatinblad
2 dl  vispgrädde
citronmeliss

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri vispbar ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Om gelén inte lossnar ur formen, doppa formen hastigt i varmt vatten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1304 KJ / 312 kCal
Fett8 g
Salt0 g
Kolhydrater44 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Tårtfyllning med rabarbermousse
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Midsommartårta med rabarber och vanilj
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarberkompott med vit chokladmousse
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Moussetårta med jordgubbar och rabarber
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Små kanelsuffléer med rabarberkompott
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Yoghurtpannacotta med rabarberkompott
Betyg 3 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga