Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pannacotta med kaffesmak

Ett festligt recept på en utsökt efterrätt. Panacotta med kaffesmak gör du av gelatinblad, grädde, socker, vaniljstång och kallt kaffe. Servera desserten i fina glas med färsk frukt till.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här-texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Blötlägg gelatinbladen.
  2. Blanda grädde och socker i en kastrull. Skär upp vaniljstången, skrapa ut fröna och tillsätt stång och frön i kastrullen. Låt sjuda upp under omrörning.
  3. Dela upp smeten i två skålar. Vispa ner 2 1/2 gelatinblad och kaffe i den ena. Vispa ner 1 1/2 gelatinblad i den ljusa smeten.
  4. Häll den kaffefärgade i 4 portionsformar eller -glas. Ställ kallt tills det stelnat (ca 2 timmar). Låt den ljusa stå i rumstemperatur så
    länge.
  5. Ta ut formarna och häll i resten av panna cottan. Låt stelna i kylen. Servera med frukt.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkproteinfri. 
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Välj havrebaserad grädde, Oatly eller Beneviva i stället för vispgrädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 1 1/2 dl kallt kaffe
Lägg till i inköpslistan