Kryddstekt regnbågslax i tortilla | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddstekt regnbågslax i tortilla

Kryddstekt regnbågslax i tortilla är ett snabblagat och inbjudande recept som passar de flesta. Laxen smaksätts med paprikapulver, gurkmeja och spiskummin, halstras i en stekpanna och serveras med tortillabröd, cosmopolitansallad, grönsaker och smarrig avokadoröra!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lax: Tina regnbågslaxen i kylskåp.
  2. Dela regnbågslaxen på längden.
  3. Blanda kryddorna och krydda fisken med dem.
  4. Avokadoröra: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa ihop avokadon med pressad vitlök och olivolja. Krydda med chilipulver och spiskummin, smaka av med salt.
  5. Grönsaker: Skölj bönorna, låt dem och majsen rinna av. Ansa och skiva sellerin tunt. Blanda bönorna och grönsakerna, ringla över olivoljan och pressa över limesaften och vänd runt.
  6. Lax: Halstra fisken i en het stekpanna ca 1 minut på varje sida.
  7. Till servering: Servera regnsbågslaxen i tortillabrödet med sallad, grönsaker och avokadoröra.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Lax
  • 500 g lax (regnbågslax)
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 krm spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Avokadoröra
  • 2 avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm spiskummin
Grönsaker
  • 380 g kokta svarta bönor
  • 150 g majskorn
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime
Till servering
  • 1/2 sallad (cosmopolitansallad)
  • 8 tortillabröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3047 kJ / 729 kCal