Tortillarullar med rökt skinka

3
0
Tortillarullar med rökt skinka

Ett gäng snabba tortillarullar med rökt skinka är utmärkt sommarlunch. Den mumsiga blandningen i rullarna får fin smak av kanel, kardemumma och ingefära. Servera dina matiga, fyllda tortillarullar med blandad sallad och söt mango chutney.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Tortillarullar med rökt skinka

Ingredienser

4 portioner
1 paket köttbullar (à ca 350 g)
100 g rökt skinka
1 gul lök
1 röd paprika
1 aubergine
1 msk olja
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 krm stött kardemumma
1 krm salt
1/2 krm peppar
1 burk kidneybönor (à ca 400 g)
4 stora tortillabröd
4 stora grönsalladsblad

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i både köttbullar och bröd.
Gör glutenfri: välj glutenfria köttbullar. Använd bröd utan gluten eller lägg fyllningen i glutenfri pannkaka.
Gör mjölkfri: välj mjölkfria köttbullar och kontrollera innehållet i brödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2920 KJ / 700 kCal
Läs mer om näringsvärden