UNDER 45 MIN | Medel

Myntawraps med bönor, sockerärter och hummus

Wraps som är gröna på flera sätt. Vegetariska, men också fyllda av grönt: mynta, sockerärtor, romansallat, salladslök och haricot verts.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hummus: Häll av kikärterna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. Låt dem rinna av. 
  2. Mixa kikärtorna tillsammans med olivoljan. Blanda i skalad vitlök, spiskummin och tahini. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten.
  3. Fyllning: Koka haricots verts och sockerärter. Häll av och spola dem kalla. Låt bönorna rinna av ordentligt. 
  4. Ansa och strimla salladslöken. Blanda bönorna med hummus och lök.
  5. Fördela bönröran, salladen och myntan på tortillabröden. Rulla ihop och skär dem i ca 3 cm skivor och ställ på ett fat.

Näringsberäkningen är beräknad inkl oliver.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tahini. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tunnbröd.

Tips

Servera gärna med svarta oliver.

Ingredienser

Portioner: 8 (buffé)
  • 4 stora tortillabröd
Hummus
  • 1 förp kokta kikärter (à ca 400 g)
  • 4 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 msk tahini (sesam pasta, kan uteslutas)
  • 1 citron
  • salt och peppar
Fyllning
  • 150 g haricots verts
  • 150 g sockerärtor
  • 4 salladslökar
  • 1 romansallad
  • 1 kruka mynta

Näringsvärde
Per portion

Energi 1407 kJ / 336 kCal