Avokadowrap med lax och färskostwasabi
En wrap med sting! Rivig wasabi blandad med krämig färskost passar utmärkt med rökt lax och avokado. Lägg fyllningen i ett krispigt salladsblad, då håller också brödet ihop bättre. Toppa med sesamfrö för extra crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
4 portioner
4 stora tortillabröd
2 mogna avokador
1 msk färskpressad citronjuice
200 g färskost (av cream cheesetyp)
3 tsk wasabipasta
1/2 msk japansk soja
4 romansalladsblad
200 g kallrökt lax i skivor
2 dl hackad koriander
1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2441 KJ / 583 kCal
Fett37 g
Salt3.88 g
Kolhydrater39 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott och lättlagat! Men va försiktig med wasabin, för vår del hade det räckt med 1-1,5tsk. 3tsk så tog wasabin över alla andra smaker väldigt mycket tyckte jag. Gott!
Emma
2022-03-12Fantastisk kombo! Vi brukar göra en vegetarisk variant genom att byta ut laxen till Kimchi samt addera tunt stavad morot och gurka!
Pontus
2021-07-11Väldigt gott! Har gjort det här några gånger nu och det är en lätt mat som är väldigt god. Inte särskilt mättande men det är inte alltid det man vill heller.
Jonas
2020-12-29