Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Wokat ris med räkor och ägg

Stekt, eller wokat, ris med ägg, grönsaker och räkor är en smidig vardagsrätt med finstämda smaker. Koka gärna riset dagen innan så ligger du steget före. De råa räkorna kan bytas mot kokta som tillsätts mot slutet.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina och skala räkorna. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt det svalna helt.
  2. Blanda sherry, salt och peppar i en bunke. Lägg i räkorna och låt marinera ca 20 minuter. 
  3. Lägg räkorna i en kastrull med kokande vatten. Låt dem koka några sekunder tills de är klara (lätt rosafärgade). Ta upp dem och lägg i en skål.
  4. Tina grönsakerna enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skala och finhacka löken.
  6. Hetta upp en wok eller en stor stekpanna. Häll i hälften av oljan. Knäck äggen i stekpannan. Rör runt till en lös äggröra. Ta upp dem ur pannan.
  7. Gör rent woken. Värm upp den igen. Häll i resten av oljan. Lägg i lök, grönsaker, räkor, kycklingfond och soja. Vänd ner äggröran.
  8. Rör runt och woka några sekunder. Blanda ner det kokta riset, woka lite till. 

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g frysta råa räkor (gärna MSC-märkta kungsräkor)
  • 2 dl jasminris
  • 1 msk torr sherry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 100 g fryst grönsaksblandning (t ex majs, ärter, paprika)
  • 1/2 gul lök
  • 6 msk neutral olja
  • 3 ägg
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 msk japansk soja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2145 kJ / 513 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept