Wokat ris med räkor och ägg

5
3
Wokat ris med räkor och ägg

Stekt, eller wokat, ris med ägg, grönsaker och räkor är en smidig vardagsrätt med finstämda smaker. Koka gärna riset dagen innan så ligger du steget före. De råa räkorna kan bytas mot kokta som tillsätts mot slutet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Wokat ris med räkor och ägg

Ingredienser

4 portioner
500 g
frysta råa räkor (gärna MSC-märkta kungsräkor)
2 dl
jasminris
1 msk
torr sherry
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
100 g
fryst grönsaksblandning (t ex majs, ärter, paprika)
1/2
gul lök
6 msk
neutral olja
3
ägg
1 msk
konc kycklingfond
2 msk
japansk soja

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Redaktionen

10/16/2017

Hej Kaisa! Ta det starkvin du råkar ha hemma, eller uteslut cherryn bara. Hoppas det ska smaka! Hälsningar Michelle

Kaisa

10/15/2017

Det där med sherryn... finns det något mer alternativ till det? Nåt som man vanligtvis har hemma? Kaisa

Bryn

4/22/2014

Enkelt och väldigt gott! Jag brukar byta ut sherryn mot sake, inte mycket dyrare, men mycket godare. Råa räkor är svårt att få tag i till bra pris, kokta räkor fungerar utmärkt.

Näringsvärde per portion

Energi 2145 KJ / 513 kCal
Fett 25 g
Salt 7.15 g
Kolhydrater 37 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept