Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Stekt ris med kyckling

Stekt ris med kyckling på asiatiskt vis som aldrig blir tröttsamt. En vardagsrätt som går snabbt att tillaga och som dessutom gör sig bra, nästan bättre, dagen efter. Låt groddarna stå för extra textur och toppa med sesamfrön för extra piff!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka paprikan och löken. Skär kycklingen i små tärningar.
  2. Hetta upp oljan i pannan. Stek kyckling och grönsaker  tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna mjuka. Tillsätt soja- och fisksås och groddar i pannan.
  3. Tillsätt riset i pannan och rör om ordentligt. Hetta upp och låt stå 2-3 minuter eller tills riset är klart.
  4. Till servering: Servera och dekorera med sesamfrön.

För alla

Läs noga innehållet på fisksåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Uncle Ben´s.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd paprika
  • 2 gula lökar
  • ca 500 g kycklingbröstfilé
  • 2 msk olja för stekning
  • 4 msk sojasås
  • 2 msk fisksås
  • 300 g böngroddar
  • 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris)
Till servering
  • 30 g sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2133 kJ / 509 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer