Stekt ris med kyckling

Betyg 4 av 5.
47 personer har röstat
12
Stekt ris med kyckling

Stekt ris med kyckling på asiatiskt vis som aldrig blir tröttsamt. En vardagsrätt som går snabbt att tillaga och som dessutom gör sig bra, nästan bättre, dagen efter. Låt groddarna stå för extra textur och toppa med sesamfrön för extra piff!

Stekt ris med kyckling

Ingredienser

4 portioner
1 röd paprika
2 röda eller gula lökar
ca 500 g kycklingbröstfilé
2 msk olja för stekning
4 msk sojasås
2 msk fisksås
1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
300 g böngroddar
2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris)
salt
peppar

Till servering

30 g sesamfrön
färsk koriander

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
47 personer har röstat

Kommentarer

För salt även utan tillsatt salt. Kommer att minska på soya och fisksås nästa gång :)

Sonja

2022-08-30

Supersmaskigt!!!

Berit

2022-04-13

Det skulle vara gott att blanda i färska champinjoner tillsammans med groddarna och sockerärtorna. Tror även på kikkoman soja istället för kinesisk soja som jag hade.

Lisa

2021-10-26

Näringsvärde per portion

Energi2133 KJ / 509 kCal
Fett13 g
Salt5.19 g
Kolhydrater53 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Räkwok med ingefära och soja
Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kyckling med ris i krispig sallad
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Enkel kycklingburgare med yoghurt
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korv stroganoff deluxe
Betyg 4.6 av 5.
200 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Banankaka med kanel
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga