Stekt ris med kyckling
Stekt ris med kyckling på asiatiskt vis som aldrig blir tröttsamt. En vardagsrätt som går snabbt att tillaga och som dessutom gör sig bra, nästan bättre, dagen efter. Låt groddarna stå för extra textur och toppa med sesamfrön för extra piff!
Ingredienser
4 portioner
1 röd paprika
2 röda eller gula lökar
ca 500 g kycklingbröstfilé
2 msk olja för stekning
4 msk sojasås
2 msk fisksås
1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
300 g böngroddar
2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris)
salt
peppar
Till servering
30 g sesamfrön
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2133 KJ / 509 kCal
Fett13 g
Salt5.19 g
Kolhydrater53 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För salt även utan tillsatt salt. Kommer att minska på soya och fisksås nästa gång :)
Sonja
2022-08-30Supersmaskigt!!!
Berit
2022-04-13Det skulle vara gott att blanda i färska champinjoner tillsammans med groddarna och sockerärtorna. Tror även på kikkoman soja istället för kinesisk soja som jag hade.
Lisa
2021-10-26