Stekt ris med kyckling

39
11
Stekt ris med kyckling

Stekt ris med kyckling på asiatiskt vis som aldrig blir tröttsamt. En vardagsrätt som går snabbt att tillaga och som dessutom gör sig bra, nästan bättre, dagen efter. Låt groddarna stå för extra textur och toppa med sesamfrön för extra piff!

Stekt ris med kyckling

Ingredienser

4 portioner
1 röd paprika
2 röda eller gula lökar
ca 500 g kycklingbröstfilé
2 msk olja för stekning
4 msk sojasås
2 msk fisksås
1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
300 g böngroddar
2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris)
salt
peppar

Till servering

30 g sesamfrön
färsk koriander

För alla

Läs noga innehållet på fisksåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Uncle Ben´s.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Berit

2022-04-13

Supersmaskigt!!!

Lisa

2021-10-26

Det skulle vara gott att blanda i färska champinjoner tillsammans med groddarna och sockerärtorna. Tror även på kikkoman soja istället för kinesisk soja som jag hade.

Arun

2020-09-25

Vet inte än . Måste prova först innan jag kan kommentera. Jag är från Indien.

Näringsvärde per portion

Energi 2133 KJ / 509 kCal
Fett 13 g
Salt 5.19 g
Kolhydrater 53 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden