Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Kyckling med ris i krispig sallad

En mexikansk variant på kyckling med ris som serveras i krispiga salladsblad för extra fräschör. Kycklingen, riset och grönsakerna blir en smarrig röra att äta direkt efter tillagning men inte minst att ha med sig i matlådan!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär körsbärstomater och avokado till små tärningar. Lösgör försiktigt salladsbladen från fästet så att bladen inte bryts. Låt majsen rinna av.
  2. Skär kycklingen i tärningar.
  3. Hetta upp oljan i pannan och stek kycklingen. Rör ner tomater, avokado och majs  i stekpannan tillsammans med kycklingen. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Tillaga riset enligt anvisningen på förpackningen för att sedan röra ner i kyckling- och grönsaksblandningen.
  5. Servera på krispiga salladsblad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Uncle Ben´s.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g körsbärstomater
  • 2 avokado
  • 350 g isbergssallad (350 g motsvarar ungefär ett medelstort salladshuvud)
  • 100 g majs
  • ca 350 g kyckling
  • 4 msk olja för stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 påsar smaksatt, färdigkokt ris à 250 g (gärna Expressris på mexikanskt vis)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2195 kJ / 524 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept