Kyckling med ris i krispig sallad
En mexikansk variant på kyckling med ris som serveras i krispiga salladsblad för extra fräschör. Kycklingen, riset och grönsakerna blir en smarrig röra att äta direkt efter tillagning men inte minst att ha med sig i matlådan!
Ingredienser
4 portioner
300 g körsbärstomater
2 avokado
350 g isbergssallad (350 g motsvarar ungefär ett medelstort salladshuvud)
100 g majs
ca 350 g kyckling
4 msk olja för stekning
salt
svartpeppar
2 påsar smaksatt, färdigkokt ris à 250 g (gärna Expressris på mexikanskt vis)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2195 KJ / 524 kCal
Fett26 g
Salt2.73 g
Kolhydrater44 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kanske passar bättre i nåt slags bröd. Men jag hade vanligt ris och kryddade upp röran med chili, paprika och spiskummin.
Marie
2022-02-13