Kyckling med ris i krispig sallad

5
0
Kyckling med ris i krispig sallad

En mexikansk variant på kyckling med ris som serveras i krispiga salladsblad för extra fräschör. Kycklingen, riset och grönsakerna blir en smarrig röra att äta direkt efter tillagning men inte minst att ha med sig i matlådan!

Skriv ut
Kyckling med ris i krispig sallad

Ingredienser

4 portioner
300 g körsbärstomater
2 avokado
350 g isbergssallad (350 g motsvarar ungefär ett medelstort salladshuvud)
100 g majs
ca 350 g kyckling
4 msk olja för stekning
salt
svartpeppar
2 påsar smaksatt, färdigkokt ris à 250 g (gärna Expressris på mexikanskt vis)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Uncle Ben´s.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2195 KJ / 524 kCal
Fett 26 g
Salt 2.73 g
Kolhydrater 44 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept