Kyckling med ris i krispig sallad

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
1
Kyckling med ris i krispig sallad

En mexikansk variant på kyckling med ris som serveras i krispiga salladsblad för extra fräschör. Kycklingen, riset och grönsakerna blir en smarrig röra att äta direkt efter tillagning men inte minst att ha med sig i matlådan!

Kyckling med ris i krispig sallad

Ingredienser

4 portioner
300 g  körsbärstomater
2   avokado
350 g  isbergssallad (350 g motsvarar ungefär ett medelstort salladshuvud)
100 g  majs
ca 350 g  kyckling
4 msk  olja för stekning
salt
svartpeppar
2   påsar smaksatt, färdigkokt ris à 250 g (gärna Expressris på mexikanskt vis)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Uncle Ben´s.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Kanske passar bättre i nåt slags bröd. Men jag hade vanligt ris och kryddade upp röran med chili, paprika och spiskummin.

Marie

2022-02-13

Näringsvärde per portion

Energi2195 KJ / 524 kCal
Fett26 g
Salt2.73 g
Kolhydrater44 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt ris med kyckling
Betyg 4 av 5.
43 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Räkwok med ingefära och soja
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Korv stroganoff deluxe
Betyg 4.6 av 5.
190 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Banankaka med kanel
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tofu stroganoff
Betyg 3.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lussebullar med majonnäs
Betyg 3.9 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga