Grillad laxfilé med pak choi och ponzumarinad

1
0
Grillad laxfilé med pak choi och ponzumarinad

Att grilla lax är alltid gott här blir den ännu godare då den innan den grillas får smak av en en ponzumarinad. Servera laxen med goda tillbehör som vispat smör smaksatt med lime och tabasco samt pak choi och sparris.

Skriv ut

Samarbete med:

Grillad laxfilé med pak choi och ponzumarinad

Ingredienser

4 portioner

Ponzumarinad

1 dl
ponzu- sojasås med citron
3 msk
mirin (risvin)
2 msk
sesamolja
4
bitar laxfilé (à ca 160 g)

Vispat smör

skal och saft av 1/2
lime
2 msk
hackad citronmeliss
100 g
rumsvarmt smör
1 msk
tabasco grön pepparsås
-
salt
-
peppar

Tillbehör

2
pak choi
250 g
grön sparris
-
olivolja
-
havssalt
-
nymalen svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i ponzu-såsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Gör så här

Tips

Har du inte mirin hemma kan du blanda lika delar vitt vin och sockerlag.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Testa liknande recept