Wokad kyckling med chili
Sugen på något kryddstarkt till middag? Testa denna lättlagade kinesiska kycklinggryta med pirrig sichuanpeppar. Färsk ingefära och sherry fördjupar smaken och salta nötter ger en trevlig konsistensbrytning.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfilé
3 vitlöksklyftor
ca 10 cm purjolök
5 msk neutral olja
2 msk urkärnad finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 tsk chiliflakes
1 tsk stött sichuanpeppar
1 msk skivad färsk ingefära
1 dl saltade cashewnötter eller jordnötter
Marinad
1 1/2 msk torr sherry
1 1/2 tsk potatismjöl
1 tsk kinesisk soja
1/2 tsk salt
Sås
1 msk sambal oelek
1 msk socker
3 msk torr sherry
1 1/2 msk kinesisk soja
1 1/2 msk risvinäger
1 msk potatismjöl
1/2 msk konc kycklingfond
1 1/2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1908 KJ / 456 kCal
Fett25 g
Salt3.32 g
Kolhydrater14 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott recept. Men om man inte gillar het mat VÄLDIGT mycket så minska till 1 tsk sambal oelek och en halv chili. Det blir ändå ganska starkt men mer rimligt.
Daniel
2022-11-14Min favorit! Men det blir väääldigt starkt
Monica
2022-03-27