Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Wokad kyckling med chili

Sugen på något kryddstarkt till middag? Testa denna lättlagade kinesiska kycklinggryta med pirrig sichuanpeppar. Färsk ingefära och sherry fördjupar smaken och salta nötter ger en trevlig konsistensbrytning.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfiléerna i små tärningar, 2 x 2 cm.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg i kycklingbitarna och låt marinera ca 20 minuter.
  3. Blanda ingredienserna till såsen.
  4. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skär purjolöken i cm-tjocka skivor.
  5. Hetta upp en wokpanna eller en stor stekpanna med 2 msk av oljan (till 4 portioner). Lägg i kycklingbitarna och stek tills de är genomstekta. Ta upp dem och ställ åt sidan.
  6. Gör rent woken. Hetta upp den igen. Häll i resterande olja, vitlök, purjolök, chilifrukt, chiliflakes, sichuanpeppar och ingefära. Stek 1 minut.
  7. Lägg i kycklingen igen.
  8. Häll i såsblandningen och låt det hela snabbt bli varmt. Strö över nötterna. Servera gärna med ris.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden.

Tips

Det ska vara rejält hett i wokpannan. Woka hellre i omgångar än att lägga i för mycket på en gång. Och tveka inte att laga rätten även om du saknar sichuanpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklingfilé
  • 3 vitlöksklyftor
  • ca 10 cm purjolök
  • 5 msk neutral olja
  • 2 msk urkärnad finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk stött sichuanpeppar
  • 1 msk skivad färsk ingefära
  • 1 dl saltade cashewnötter eller jordnötter
Marinad
  • 1 1/2 msk torr sherry
  • 1 1/2 tsk potatismjöl
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1/2 tsk salt
Sås
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk socker
  • 3 msk torr sherry
  • 1 1/2 msk kinesisk soja
  • 1 1/2 msk risvinäger
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 msk konc kycklingfond
  • 1 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1908 kJ / 456 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB