Wokad kyckling med chili
![Wokad kyckling med chili](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_81167/cf_259/wokad_kyckling_med_chili.jpg)
Sugen på något kryddstarkt till middag? Testa denna lättlagade kinesiska kycklinggryta med pirrig sichuanpeppar. Färsk ingefära och sherry fördjupar smaken och salta nötter ger en trevlig konsistensbrytning.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
![Wokad kyckling med chili](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_81167/cf_259/wokad_kyckling_med_chili.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfilé
3 vitlöksklyftor
ca 10 cm purjolök
5 msk neutral olja
2 msk urkärnad finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 tsk chiliflakes
1 tsk stött sichuanpeppar
1 msk skivad färsk ingefära
1 dl saltade cashewnötter eller jordnötter
Marinad
1 1/2 msk torr sherry
1 1/2 tsk potatismjöl
1 tsk kinesisk soja
1/2 tsk salt
Sås
1 msk sambal oelek
1 msk socker
3 msk torr sherry
1 1/2 msk kinesisk soja
1 1/2 msk risvinäger
1 msk potatismjöl
1/2 msk konc kycklingfond
1 1/2 dl vatten
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden.
Gör så här
Tips
Det ska vara rejält hett i wokpannan. Woka hellre i omgångar än att lägga i för mycket på en gång. Och tveka inte att laga rätten även om du saknar sichuanpeppar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1908 KJ / 456 kCal
Fett25 g
Salt3.32 g
Kolhydrater14 g
Protein38 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott recept. Men om man inte gillar het mat VÄLDIGT mycket så minska till 1 tsk sambal oelek och en halv chili. Det blir ändå ganska starkt men mer rimligt.
Daniel
2022-11-14Min favorit! Men det blir väääldigt starkt
Monica
2022-03-27