Nudelsoppa med pak soi och tomat
En asiatisk nudelsoppa med smak av kycklingfond och sherry, enkel att tillaga och underbart fräsch med pak soi eller savojkål. Äggnudlar och färgstarka tomater ger soppan sin karaktär och skänker matighet till rätten.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006
Ingredienser
4 portioner
4/5 dl konc kycklingfond
2 liter vatten
300 g pak soi eller savojkål
1 dl torr sherry
3 - 4 tomater
250 g äggnudlar
salt och peppar
För alla
Gör glutenfri: välj nudlar utan gluten eller glutenfri specialpasta.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden eller använd mjölkfri buljongtärning.
Gör äggfri: använd nudlar utan ägg och kontrollera innehållet i fonden.
Gör så här
Tips
Kokta bitar av kycklingfilé förhöjer smaken på soppan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Använde God buljong från kokt fläskkött + en aning Asiatisk Fond
Eva
2018-01-09Tog inga tomater i. Ersatte kyckling med qournbitar
Eva
2018-01-09krävde mer kryddning, annars god
Åke
2017-01-07