Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nudelsoppa med pak soi och tomat

En asiatisk nudelsoppa med smak av kycklingfond och sherry, enkel att tillaga och underbart fräsch med pak soi eller savojkål. Äggnudlar och färgstarka tomater ger soppan sin karaktär och skänker matighet till rätten.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp kycklingfond och vatten i en rymlig kastrull.
  2. Skär pak soi/savojkål i bitar/strimlor. Tillsätt kålen och sherryn i soppan.
  3. Grovhacka tomaterna. Tillsätt dem. Låt sjuda i ca 5 minuter, tills kålen är mjuk.
  4. Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av nudlarna och tillsätt dem i soppan.

För alla

Gör glutenfri: välj nudlar utan gluten eller glutenfri specialpasta.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden eller använd mjölkfri buljongtärning.
Gör äggfri: använd nudlar utan ägg och kontrollera innehållet i fonden.

Tips

Kokta bitar av kycklingfilé förhöjer smaken på soppan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 0,8 dl konc kycklingfond
  • 2 liter vatten
  • 300 g pak soi eller savojkål
  • 1 dl torr sherry
  • 4 tomater
  • 250 g äggnudlar
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?