Nudelsoppa med pak soi och tomat

0
3
Nudelsoppa med pak soi och tomat

En asiatisk nudelsoppa med smak av kycklingfond och sherry, enkel att tillaga och underbart fräsch med pak soi eller savojkål. Äggnudlar och färgstarka tomater ger soppan sin karaktär och skänker matighet till rätten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Nudelsoppa med pak soi och tomat

Ingredienser

4 portioner
4/5 dl konc kycklingfond
2 liter vatten
300 g pak soi eller savojkål
1 dl torr sherry
3 - 4 tomater
250 g äggnudlar
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: välj nudlar utan gluten eller glutenfri specialpasta.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden eller använd mjölkfri buljongtärning.
Gör äggfri: använd nudlar utan ägg och kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Tips

Kokta bitar av kycklingfilé förhöjer smaken på soppan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Eva

2018-01-09

Använde God buljong från kokt fläskkött + en aning Asiatisk Fond

Eva

2018-01-09

Tog inga tomater i. Ersatte kyckling med qournbitar

Åke

2017-01-07

krävde mer kryddning, annars god