Cashew wok | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Cashew wok

Cashew wok är ett enkelt, lättlagat men samtidigt lyxigt middagsrecept. Woka god fläskfilé med bland annat blomkål, currypasta, ostronsås och härliga cashewnötter. Servera med jasminris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i cm-stora strimlor. Skär av små buketter från blomkålen. Kärna ur och grovtärna paprikan. Skala och grovhacka löken. Bulta ut citrongräsbitarna (då avger de mer smak).
  2. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Woka kött och blomkål. Rör om då och då. Tillsätt paprika, lök, cashewnötter och citrongräs. Woka i ytterligare 2 minuter. Salta och peppra.
  3. Tillsätt vitlök, currypaste, ostronsås och fisksås. Rör om och fräs ihop i ytterligare någon minut.
  4. Till servering: Garnera gärna med färsk koriander och cashewnötter.
  5. Servera med jasminris. En klick sweet hot chilisås passar också bra till.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på ostronsåsen. Fri från gluten, ägg, mjölkprotein och laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fläskfilé
  • 1/2 litet blomkålshuvud
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 2 bitar konserverat citrongräs
  • 2 msk olja till wokning
  • 1 dl cashewnötter
  • salt och peppar
  • 1 tsk hackad vitlök
  • 2 msk röd currypasta
  • 2 msk ostronsås
  • 3 tsk asiatisk fisksås
Till servering
  • färsk koriander
  • jasminris
  • ev sweet chilisås
Lägg till i inköpslistan