Wok på fläskfärs och glasnudlar
Wok på fläskfärs och glasnudlar är en asiatisk klassiker. De tunna glasnudlarna gifter sig väl med fet fläskfärs, krispiga vattenkastanjer och får sting av lök, purjolök, vitlök och röd chili. Klä en skål i isbergssalladsblad och fyll med woken.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001
Ingredienser
4 portioner
100 g glasnudlar
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök (den gröna delen)
500 g fläskfärs eller blandfärs
1 msk olja att steka i
salt
peppar
1 burk vattenkastanjer (à 225 g)
1 dl ostronsås
isbergssallad
360 g räkor i lake
ev röd chilifrukt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Väldigt god och lättlagad rätt! Använde fläskfärs, men uteslöt räkorna då jag tyckte att de var lite onödiga att ha i.
Marie
2013-06-21