Nudlar med fläskfärs, picklad morot och nuoc cham-dressing
Nudlar är perfekt som fräsch mat till vardags! Här serverar vi kokta risnudlar med kryddig stekt fläskfärs, krispig sallad, syrligt picklad morot och frisk nuoc cham-dressing.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
4 portioner
Picklad morot
3/4 dl vatten
1/4 dl ättiksprit (12%)
1/4 dl strösocker
125 g morötter (125 g motsvarar 1-2 st)
Kryddig fläskfärs
1/2 vitlöksklyfta
1 msk smör
1/2 tsk chiliflakes
1/4 tsk malen kanel
1/2 krm svartpeppar
250 g fläskfärs
3/4 msk japansk soja
Nuoc cham-dressing
2 msk strösocker
1 dl limejuice
1 röd peppar (chili)
1 vitlöksklyfta
1/2 dl vatten
2 msk fisksås
1 tsk japansk soja
300 g risnudlar
ca 1/2 isbergssalladshuvud
Till servering
1 kruka koriander
1 kruka thaibasilika
ev 2 dl hackade rostade naturella jordnötter
Näringsvärde per portion
Energi3009.5 KJ / 718.8 kCal
Fett32.8 g
Salt3.5 g
Kolhydrater80.5 g
Protein22.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otroligt goda smaker, rekommenderas! Jag brukar köra på rå morot och finstrimlad vitkål i stället för salladen. Samt mer köttfärs och nästan dubbelt av dressingen för riktigt mycket smak! Det är även gott med finhackad salladslök i :)
Mathilda
2024-04-29Supergott!
Jenny
2023-11-17Mycket gott
Liselott
2023-08-03