Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Wok med pastafjärilar

Denna snabblagade wok med vackra pastafjärilar får en söt ton med hjälp av lite päron. Woka ihop purjolök och päron i chilisås och blanda sedan i resterande ingredienser. Servera din varma korvwok med riven parmesanost och en fräsch, blandad sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj, ansa och strimla purjon. Skala, kärna ur och tärna päronen. Strimla korven.
  3. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Woka purjo och päron några minuter. Tillsätt korven och låt den fräsa med några minuter. Krydda med chilisås och peppar.
  4. Låt pastan rinna av och vänd ner den i wokpannan. Strössla över basilika. 
  5. Till servering: Servera med grovriven parmesan och en blandad sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastan och korven.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör mjölkproteinfri: servera med sojaost.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E115, Lysozym, t ex "orginal-parmesanen" Parmigiano-Reggiano eller välj en god svensk ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g fjärilspasta (farfalle)
  • 1 liten purjolök
  • 2 päron
  • 250 g rökt korv
  • 1 msk olja
  • 1 dl chilisås
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
Till servering
  • färsk basilika
  • parmesanost
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2100 kJ / 500 kCal
Läs mer om näringsvärden