Salsiccia med gräddkokt spenat och tomatsallad
Den stekta salsicciakorven smaksatt med örter och vitlök, passar utmärkt ihop med denna syrliga tomatsallad och den krämiga spenatsåsen. Äts ihop med kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g färsk salsiccia
2 tsk olja
Tomatsallad
400 g romanticatomater
1 rödlök
1 tsk rödvinsvinäger
salt
peppar
Spenatsås
3/4 påse färsk spenat (à 200 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Fräs spenaten i olivolja och pressa i en vitlöksklyfta, koka sedan med grädden.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3176 KJ / 759 kCal
Fett39 g
Salt4 g
Kolhydrater57 g
Protein41 g
Kommentarer