Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Salsiccia med gräddkokt spenat och tomatsallad

Den stekta salsicciakorven smaksatt med örter och vitlök, passar utmärkt ihop med denna syrliga tomatsallad och den krämiga spenatsåsen. Äts ihop med kokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Tomatsallad: Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva rödlöken. Blanda tomater med lök och vinäger, krydda med salt och peppar.  
  3. Stek korven runt om i oljan i en stekpanna i ca 10 minuter. 
  4. Spenatsås: Rör i spenat och grädde i en kastrull och låt koka ihop till en såsig konsistens. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Servera korven med potatis, spenatsås och tomatsallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde. 
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Fräs spenaten i olivolja och pressa i en vitlöksklyfta, koka sedan med grädden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 600 g färsk salsiccia
  • 2 tsk olja
Tomatsallad
  • 400 g romanticatomater
  • 1 rödlök
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
Spenatsås
  • 3/4 påse färsk spenat (à 200 g)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3176 kJ / 759 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer