Kycklinggryta med salsiccia
Har man bara bra råvaror så behövs det inte många ingredienser för att laga en god och enkel kycklinggryta med mycket smak. Matlagningsgrädde ger rätten en krämig konsistens och passar bra ihop med den smakrika salsicciakorven. Servera med ris och bönor, gärna haricots verts.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
240 g salsiccia
2 kycklingfiléer
1 msk olivolja
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 msk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk japansk soja
ca 300 g frysta haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2570 KJ / 614 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein41 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte gott. Väldigt blek smak. Slöseri på dyra råvaror, slänger allt.
Malin
2023-10-17Väldigt gott men lite mat!!!!
Marianne
2023-02-20Jättegott!
Maria
2023-02-16