Har man bara bra råvaror så behövs det inte många ingredienser för att laga en god och enkel kycklinggryta med mycket smak. Matlagningsgrädde ger rätten en krämig konsistens och passar bra ihop med den smakrika salsicciakorven. Servera med ris och bönor, gärna haricots verts.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
50 2020
Kontrollera noga innehållet i korven och buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Våga prova vegetariska sojafilébitar istället för kyckling samt minska salsiccian till hälften så minskar du klimatpåverkan med 33 % men du får fortfarande kvar den goda smaken från korven. Enkelt och gott!
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hans
1/19/2021Tack för tips med lök och lite ordentlig kryddning. Med de insatserna så blev den väldigt smaskig rätt. Sockerärtor och broccoli fungerade utmärkt som tillbehör för få det lite grönt.
Sandra
12/12/2020Väldigt god korv
Lena
12/10/2020Tack vare tidigare kommentarer om behov av kryddor så hackade jag en gul lök samt hade på salt och peppar på kycklingen innan jag stekte den. Tog fond utan vatten och riktig grädde i stället för matlagningsgrädde. Lite soja som i receptet och det uppskattades av hela familjen! Såsen tog fort slut!