Kycklinggryta med salsiccia

43
13
Kycklinggryta med salsiccia

Har man bara bra råvaror så behövs det inte många ingredienser för att laga en god och enkel kycklinggryta med mycket smak. Matlagningsgrädde ger rätten en krämig konsistens och passar bra ihop med den smakrika salsicciakorven. Servera med ris och bönor, gärna haricots verts.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2021

Kycklinggryta med salsiccia

Ingredienser

4 portioner
240 g salsiccia
2 kycklingfiléer
2 1/2 dl matlagningsgrädde
ca 300 g frysta haricots verts (bönor)

Att ha hemma

4 port ris
1 msk olivolja
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 msk majsstärkelse
1 msk japansk soja

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven och buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Klimattips

Våga prova vegetariska sojafilébitar istället för kyckling samt minska salsiccian till hälften så minskar du klimatpåverkan med 33 % men du får fortfarande kvar den goda smaken från korven. Enkelt och gott!

Tips

Smaka av grytan med 1 tsk timjan eller persilja (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Louise

2021-10-05

Gott men följde tidigare tips med mer stärkelse och kryddor! Mkt bra rätt att ha i enkla veckankassen!

Hans

2021-01-19

Tack för tips med lök och lite ordentlig kryddning. Med de insatserna så blev den väldigt smaskig rätt. Sockerärtor och broccoli fungerade utmärkt som tillbehör för få det lite grönt.

Sandra

2020-12-12

Väldigt god korv

Näringsvärde per portion

Energi 2570 KJ / 614 kCal
Fett 25 g
Salt 3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden