Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp
Wienerschnitzel är en av det österrikiska kökets främsta specialiteter. Av tradition ska schnitzel göras på kalv, men skinkinnanlår av gris går också bra. Skär upp schnitzeln lite på snedden. Perfekt att dippa i en smakrik ansjovis- och kaprisröra.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
Ansjovisdipp
För alla
Gör glutenfri: Välj glutenfri mjölmix/Pofiber och glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfria produkter av ströbröd, matfett, gräddfil och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkproteinfritt ströbröd och matfett. Byt ut gräddfil och crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).
Innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott. Jag bankade ut fläskytterfile och det blev lika gott. Ett kul och annorlunda sätt att äta schnitzel på.
Marie
2024-02-27