Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp
Wienerschnitzel är en av det österrikiska kökets främsta specialiteter. Av tradition ska schnitzel göras på kalv, men skinkinnanlår av gris går också bra. Skär upp schnitzeln lite på snedden. Perfekt att dippa i en smakrik ansjovis- och kaprisröra.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
4 portioner
4 skivor skinkinnanlår, skinkschnitzel eller kalvinnanlår (à ca 100 g)
1 dl vetemjöl
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 ägg
2 dl ströbröd
smör
rapsolja
citronklyftor och hackad färsk persilja till servering
Ansjovisdipp
1/2 rödlök
6 ansjovisfiléer (eller 1 1/2 msk sardellcrème, för 4 portioner)
1 dl gräddfil
1 dl crème fraiche
1/2 dl små kapris
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2449 KJ / 585 kCal
Fett33 g
Salt4.07 g
Kolhydrater42 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott. Jag bankade ut fläskytterfile och det blev lika gott. Ett kul och annorlunda sätt att äta schnitzel på.
Marie
2024-02-27