Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp

Betyg 3.6 av 5.
67 personer har röstat
1
Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp

Wienerschnitzel är en av det österrikiska kökets främsta specialiteter. Av tradition ska schnitzel göras på kalv, men skinkinnanlår av gris går också bra. Skär upp schnitzeln lite på snedden. Perfekt att dippa i en smakrik ansjovis- och kaprisröra.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp

Ingredienser

4 portioner
4   skivor skinkinnanlår, skinkschnitzel eller kalvinnanlår (à ca 100 g)
1 dl  vetemjöl
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar
2   ägg
2 dl  ströbröd
smör
rapsolja
citronklyftor och hackad färsk persilja till servering

Ansjovisdipp

1/2   rödlök
6   ansjovisfiléer (eller 1 1/2 msk sardellcrème, för 4 portioner)
1 dl  gräddfil
1 dl  crème fraiche
1/2 dl  små kapris
1 krm  svartpeppar

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri mjölmix/Pofiber och glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfria produkter av ströbröd, matfett, gräddfil och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkproteinfritt ströbröd och matfett. Byt ut gräddfil och crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
67 personer har röstat

Kommentar

Väldigt gott. Jag bankade ut fläskytterfile och det blev lika gott. Ett kul och annorlunda sätt att äta schnitzel på.

Marie

2024-02-27

Näringsvärde per portion

Energi2449 KJ / 585 kCal
Fett33 g
Salt4.07 g
Kolhydrater42 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Schnitzel, grundrecept
Betyg 4.4 av 5.
147 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Stekt schnitzel med bakad purjolök och rosmarin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med ostkräm och brysselkål
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med gräddig löksås
Betyg 3.4 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt schnitzel med blomkålsallad
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga