Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp

64
0
Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp

Wienerschnitzel är en av det österrikiska kökets främsta specialiteter. Av tradition ska schnitzel göras på kalv, men skinkinnanlår av gris går också bra. Skär upp schnitzeln lite på snedden. Perfekt att dippa i en smakrik ansjovis- och kaprisröra.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp

Ingredienser

4 portioner
4 skivor skinkinnanlår, skinkschnitzel eller kalvinnanlår (à ca 100 g)
1 dl vetemjöl
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 ägg
2 dl ströbröd
smör
rapsolja
citronklyftor och hackad färsk persilja till servering

Ansjovisdipp

1/2 rödlök
6 ansjovisfiléer (eller 1 1/2 msk sardellcrème, för 4 portioner)
1 dl gräddfil
1 dl crème fraiche
1/2 dl små kapris
1 krm svartpeppar

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri mjölmix/Pofiber och glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfria produkter av ströbröd, matfett, gräddfil och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkproteinfritt ströbröd och matfett. Byt ut gräddfil och crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2449 KJ / 585 kCal
Fett 33 g
Salt 407 g
Kolhydrater 42 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden