Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skinkschnitzel med gräddig löksås

Här är en saftig och god skinkschnitzel med gräddig löksås. En riktigt smarrig vardagsrätt som mättar många magar kring middagsbordet. Såsen gör du på grädde, lök och en skvätt balsamvinäger. Tillsammans med skinkschnitzel, nykokt potatis och gröna salladsärter är middagen fulländad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skala och skiva löken. Bryn den i matfett i en stekpanna. Strö över sockret och låt det smälta. Lägg över löken i en kastrull. Häll vinäger och grädde över löken och låt koka ca 5 minuter. 
  3. Stek schnitzlarna i olja i en stekpanna ca 10 minuter, vänd då och då. Salta och peppra.
  4. Lägg salladsärterna i kokande saltat vatten och koka ca 4 minuter. Låt dem rinna av.
  5. Servera schnitzlarna med potatis, salladsärter och löksås.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 rödlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 dl vispgrädde
  • ca 600 g skinkschnitzel
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 150 g salladsärtor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2818 kJ / 674 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept