Schnitzel, grundrecept

110
16
Schnitzel, grundrecept

Plötsligt slår det till – suget efter en klassiker från förr. Fall för frestelsen – banka, panera och stek dig fram till den perfekta schnitzeln. Välj om du gör schnitzeln på kalv, gris eller kyckling. Bjud med potatis, ärter och skirat smör för en komplett middagsrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Schnitzel, grundrecept

Ingredienser

4 portioner
4 skivor fläsk- eller kalvfilé (4 skivor motsvarar 400 g)
2 krm salt
1 krm peppar
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd eller panko (asiatiskt ströbröd)
smör och olja till stekning

För alla

Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med glutenfri mix och ersätt ströbröd/panko med glutenfritt ströbröd eller krossad glutenfri cornflakes.
Gör laktosfri: välj laktosfritt ströbröd och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ströbröd och matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen och ersätt dem genom att doppa köttet i mjölk/fil. Kontrollera innehållet i ströbrödet eller använd panko.

Gör så här

Tips

Servera gärna med till exempel klyftpotatis, ärter, citron och skirat smör. Eller bjud med rostad broccoli, blomkålscouscous och brynt smör med kapris.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

110

Kommentarer

Kristina

2022-12-11

Såå gott 😋

Gunilla

2021-09-22

4 min per sida. Det måste ju bli segt. Jag steker 1,5 minut per sida

Charlotta

2021-09-06

För vegetarisk kan man använda fårticka eller stora taggsvampar. För saftigare och mjukare konsistens är blodriskans hatt toppen. Eller så gör man det på gårdagens överblivna stek om man äter kött. Ströbröd gör jag av egna brödkanter, överblivna korvbröd mm som slängs i frysen tills det är dags att mixa.

Näringsvärde per portion

Energi 1336 KJ / 319 kCal
Fett 14 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 21 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden