Schnitzel, grundrecept

70
12
Schnitzel, grundrecept

Plötsligt slår det till – suget efter en klassiker från förr. Fall för frestelsen – banka, panera och stek dig fram till den perfekta schnitzeln. Välj om du gör schnitzeln på kalv, gris eller kyckling. Bjud med potatis, ärter och skirat smör för en komplett middagsrätt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Schnitzel, grundrecept

Ingredienser

4 portioner
4
skivor fläsk- eller kalvfilé (4 skivor motsvarar 400 g)
2 krm
salt
1 krm
peppar
2
ägg
1 dl
vetemjöl
2 dl
ströbröd eller panko (asiatiskt ströbröd)
-
smör och olja till stekning

För alla

Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med glutenfri mix och ersätt ströbröd/panko med glutenfritt ströbröd eller krossad glutenfri cornflakes.
Gör laktosfri: välj laktosfritt ströbröd och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ströbröd och matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen och ersätt dem genom att doppa köttet i mjölk/fil. Kontrollera innehållet i ströbrödet eller använd panko.

Gör så här

Tips

Servera gärna med till exempel klyftpotatis, ärter, citron och skirat smör. Eller bjud med rostad broccoli, blomkålscouscous och brynt smör med kapris.

Vad tyckte du om receptet?

70

Kommentarer

Ludwig

2021-06-18

i österrike steka man inte schnitzeln utan fritera den. som tillbehör har man potatissallad eller en salladstallrik. som garnitur en citronklyfta och inget annat!

Pontus

2021-05-27

Torbjörn; Det kan man göra, men paneringen kommer bli tyngre och tjockare. Den kommer förmodligen släppa lite från köttet, men frasigheten kan du få ändå. Jag skulle rekommender att testa pankoströbröd som finns i alla Icabutiker nu. Kör dem i matberedare en liten stund tills du får vanlig ströbrödskonsistens och panera som vanligt. Oslagbar krisp och en fantastisk schntizel väntar!

Torbjörn

2021-03-26

Har för mig att när man har pannerat en gång ska man låta det vara ett par minuter. Sen upprepas panneringen med ägg o ströbröd Det ska bli riktigt gott. Panneringen lyfter sig lite och bli frasig Stämmer det

Näringsvärde per portion

Energi 1336 KJ / 319 kCal
Fett 14 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 21 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept