Schnitzel, grundrecept

Betyg 4.5 av 5.
159 personer har röstat
20
Schnitzel, grundrecept

Plötsligt slår det till – suget efter en klassiker från förr. Fall för frestelsen – banka, panera och stek dig fram till den perfekta schnitzeln. Välj om du gör schnitzeln på kalv, gris eller kyckling. Bjud med potatis, ärtor och skirat smör för en komplett middagsrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Schnitzel, grundrecept

Ingredienser

4 portioner
4   skivor fläsk- eller kalvfilé (4 skivor motsvarar 400 g)
2 krm  salt
1 krm  peppar
2   ägg
1 dl  vetemjöl
2 dl  ströbröd eller panko (asiatiskt ströbröd)
smör och olja till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
159 personer har röstat

Kommentarer

Smaka bra men dom tur så dubbla jag vitpeppar även ströbröd panko

Christian

2024-05-18

Fantastiskt gott ! Gärna med Pankoströbröd för extra frasighet.

Marie

2024-03-23

Näp

Olof

2023-10-22

Näringsvärde per portion

Energi1336 KJ / 319 kCal
Fett14 g
Salt1.5 g
Kolhydrater21 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kalvfilé i marsalasås
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp
Betyg 3.6 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalkonschnitzel med tomatsås
Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Helstekt kalvfilé med sherry- och salviasås
Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga