Schnitzel med avokadokräm och rostad potatis

4
0
Schnitzel med avokadokräm och rostad potatis

Vem kan motstå en smörstekt köttbit och ugnsrostad klyftpotatis? Kvällens version bjuder på en krämig avokadokräm med chilisting och en sallad med färgsprakande tomater och späda grönkålsblad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017

Schnitzel med avokadokräm och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1 msk
olja
-
salt och peppar

Avokadokräm

2
avokado
1
röd peppar
1
vitlöksklyfta
1 tsk
rödvinsvinäger

Kött

2 msk
vetemjöl
ca 600 g
skinkschnitzel
1 msk
smör

Till servering

250 g
tomatmix
1
kruka grönkål

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2623 KJ / 626 kCal
Fett 30 g
Salt 2.05 g
Kolhydrater 48 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept