Schnitzel med avokadokräm och rostad potatis

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Schnitzel med avokadokräm och rostad potatis

Vem kan motstå en smörstekt köttbit och ugnsrostad klyftpotatis? Kvällens version bjuder på en krämig avokadokräm med chilisting och en sallad med färgsprakande tomater och späda grönkålsblad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017

Schnitzel med avokadokräm och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar

Avokadokräm

2 avokado
1 röd peppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk rödvinsvinäger

Kött

2 msk vetemjöl
ca 600 g skinkschnitzel
1 msk smör

Till servering

250 g tomatmix
1 kruka grönkål

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2623 KJ / 626 kCal
Fett30 g
Salt2.05 g
Kolhydrater48 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Skinkschnitzel med ostkräm och brysselkål
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt schnitzel med bakad purjolök och rosmarin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt schnitzel med blomkålsallad
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med krämig potatissallad
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig curry med kokosmjölk och koriander
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Schnitzel med ostmos
Betyg 2.8 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga