Schnitzel med avokadokräm och rostad potatis
Vem kan motstå en smörstekt köttbit och ugnsrostad klyftpotatis? Kvällens version bjuder på en krämig avokadokräm med chilisting och en sallad med färgsprakande tomater och späda grönkålsblad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
Avokadokräm
2 avokado
1 röd peppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk rödvinsvinäger
Kött
2 msk vetemjöl
ca 600 g skinkschnitzel
1 msk smör
Till servering
250 g tomatmix
1 kruka grönkål
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2623 KJ / 626 kCal
Fett30 g
Salt2.05 g
Kolhydrater48 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer