Stekt schnitzel med blomkålsallad
En smarrig schnitzel, med krispig blomkålssallad som serveras med en underbart god och fluffig potatismos. Syrligheten från salladen bryter av fint mot den lena potatismosen och den smakrika skinkschnitzeln. Detta är en smålyxig vardagsrätt som uppskattas av både stora och små.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
Sallad
1 citron
1/2 blomkål (1/2 blomkål motsvarar ca 400 g)
1/2 msk olivolja
2 msk senap (gärna skånsk)
1 msk vatten
1 ask färsk persilja (à 20 g)
Schnitzel
ca 600 g skinkschnitzel
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2406 KJ / 575 kCal
Fett25.4 g
Salt2.28 g
Kolhydrater45.2 g
Protein37.3 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer