Stekt schnitzel med blomkålsallad
En smarrig schnitzel, med krispig blomkålssallad som serveras med en underbart god och fluffig potatismos. Syrligheten från salladen bryter av fint mot den lena potatismosen och den smakrika skinkschnitzeln. Detta är en smålyxig vardagsrätt som uppskattas av både stora och små.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016
Ingredienser
Mos
Sallad
Schnitzel
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer