Stekt schnitzel med blomkålsallad

10
0
Stekt schnitzel med blomkålsallad

En smarrig schnitzel, med krispig blomkålssallad som serveras med en underbart god och fluffig potatismos. Syrligheten från salladen bryter av fint mot den lena potatismosen och den smakrika skinkschnitzeln. Detta är en smålyxig vardagsrätt som uppskattas av både stora och små.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016

Stekt schnitzel med blomkålsallad

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk
2 msk
smör eller margarin
-
salt och peppar

Sallad

1
citron
1/2
blomkål (1/2 blomkål motsvarar ca 400 g)
1/2 msk
olivolja
2 msk
senap (gärna skånsk)
1 msk
vatten
1
ask färsk persilja (à 20 g)

Schnitzel

ca 600 g
skinkschnitzel
1 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Riv skalet på citronen och smaksätt moset med det.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2406 KJ / 575 kCal
Fett 25.4 g
Salt 2.28 g
Kolhydrater 45.2 g
Protein 37.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept