Stekt schnitzel med blomkålsallad

10
0
Stekt schnitzel med blomkålsallad

En smarrig schnitzel, med krispig blomkålssallad som serveras med en underbart god och fluffig potatismos. Syrligheten från salladen bryter av fint mot den lena potatismosen och den smakrika skinkschnitzeln. Detta är en smålyxig vardagsrätt som uppskattas av både stora och små.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016

Stekt schnitzel med blomkålsallad

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
salt och peppar

Sallad

1 citron
1/2 blomkål (1/2 blomkål motsvarar ca 400 g)
1/2 msk olivolja
2 msk senap (gärna skånsk)
1 msk vatten
1 ask färsk persilja (à 20 g)

Schnitzel

ca 600 g skinkschnitzel
1 msk olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Riv skalet på citronen och smaksätt moset med det.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2406 KJ / 575 kCal
Fett 254 g
Salt 228 g
Kolhydrater 452 g
Protein 373 g
Läs mer om näringsvärden