Skinkschnitzel med ostkräm och brysselkål

8
2
Skinkschnitzel med ostkräm och brysselkål

Salta skinkschnitzlar steks möra i stekpannan och serveras ihop med en smakrik ostkräm gjord på riven ost och gräddfil. Tillsammans avnjuts rätten ihop med salta brysselkål och kokt potatis. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2018

Skinkschnitzel med ostkräm och brysselkål

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Ostkräm

1 1/2 dl gräddfil
1 dl riven ost
salt
peppar
500 g brysselkål
ca 600 g skivad skinkschnitzel
1 msk olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkfri ersättningsprodukt. Byt riven ost mot mjölkfri ostersättning.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Per

2022-04-21

Panerade köttet.+ citronskivor Supergott

Elisabeth

2018-10-06

Nej detta var ingen hit.

Näringsvärde per portion

Energi 2708 KJ / 649 kCal
Fett 26 g
Salt 3.18 g
Kolhydrater 56 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden