Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Skinkschnitzel med ostkräm och brysselkål

Salta skinkschnitzlar steks möra i stekpannan och serveras ihop med en smakrik ostkräm gjord på riven ost och gräddfil. Tillsammans avnjuts rätten ihop med salta brysselkål och kokt potatis. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Ostkräm: Blanda gräddfilen med osten och smaka av med salt och peppar.
  3. Ansa, dela och koka brysselkålen i saltat vatten ca 8 minuter.
  4. Stek schnitzlarna i oljan i en stekpanna ca 6 minuter, vänd då och då. Salta och peppra.
  5. Servera schnitzlarna med potatis, ostkräm och brysselkål.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkfri ersättningsprodukt. Byt riven ost mot mjölkfri ostersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Ostkräm
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 dl riven ost
  • salt
  • peppar
  • 500 g brysselkål
  • ca 600 g skivad skinkschnitzel
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2708 kJ / 649 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer