Wet nelly – Brödpudding

Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
0
Wet nelly – Brödpudding

En saftig, engelsk brödpudding gjord på bland annat vitt bröd, socker, ägg och torkad frukt som russin. Servera efterrätten med vaniljsås och en rykande kopp te. Perfekt att baka när du har gammalt bröd hemma!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023

Wet nelly – Brödpudding

Ingredienser

6 portioner
400 g  ljust bröd (gärna några dagar gammalt)
3   ägg
1 1/2 dl  strösocker
1 msk  vaniljsocker
1/2 tsk  salt
5 dl  mjölk
5 dl  vispgrädde
100 g  russin eller torkad frukt
smör eller olja (till formen)

Till servering

vaniljsås

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde, smör och vaniljsås.
Gör mjölkproteinfri byt mjölk, grädde, smör och vaniljsås mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat exkl. vaniljsås.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2996 KJ / 715 kCal
Fett41 g
Salt1.5 g
Kolhydrater70 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Engelsk fruktkaka från Hildasholm
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fruktkaka med torkade fikon
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Britas söndagskaka
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mamsens favoritäppelkaka
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Långbros brödpudding med romrussin
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skånsk äppelkaka
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga