Långbros brödpudding med romrussin

Långbros brödpudding med romrussin smälter i munnen - en fantastiskt smarrig dessert! Rom, russin och konjak ger brödpuddingen krämiga smaker. Efterrätten serveras med vispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Ingredienser
8 portioner
2 dl strösocker
1 dl vatten
2 msk rom
1 1/2 dl russin (t ex sultan och klassiska)
ca 250 g torkad frukt (t ex katrinplommon och aprikoser)
1/2 msk konjak
3 dl vispgrädde + extra till servering
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 äggulor
1/2 dl strösocker
150 g vitt bröd (gärna italienskt bondbröd med låg sälta alt formbröd)
smör till formen
Till servering
glass och ev ovispad grädde
Gör så här
00:05:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2100 KJ / 500 kCal
Fett23 g
Kommentar
Väldigt god brödpudding! Och såklart också väldigt mättande. Jag tog en brödform och den blev precis lagom i storleken och en bra rektangulär form. Fastande dock väldigt mycket i formen och jag smörade ändå ordentligt. Jag tror jag stjälpte upp den för tidigt. Jag tog också lite rom i den uppvispade grädden vilket var väldigt gott. Ett tips är att lägga russinen i en sil, hälla på kokande vatten och sen låta dem rinna av lite innan ni lägger in russinen i sockerlagen. Då suger russinen upp bättre och blir också mjukare.
Helena
2024-01-01