Långbros brödpudding med romrussin

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
1
Långbros brödpudding med romrussin

Långbros brödpudding med romrussin smälter i munnen - en fantastiskt smarrig dessert! Rom, russin och konjak ger brödpuddingen krämiga smaker. Efterrätten serveras med vispad grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Långbros brödpudding med romrussin

Ingredienser

8 portioner
2 dl  strösocker
1 dl  vatten
2 msk  rom
1 1/2 dl  russin (t ex sultan och klassiska)
ca 250 g  torkad frukt (t ex katrinplommon och aprikoser)
1/2 msk  konjak
3 dl  vispgrädde + extra till servering
1 msk  vaniljsocker
2   ägg
2   äggulor
1/2 dl  strösocker
150 g  vitt bröd (gärna italienskt bondbröd med låg sälta alt formbröd)
smör till formen

Till servering

glass och ev ovispad grädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Väldigt god brödpudding! Och såklart också väldigt mättande. Jag tog en brödform och den blev precis lagom i storleken och en bra rektangulär form. Fastande dock väldigt mycket i formen och jag smörade ändå ordentligt. Jag tror jag stjälpte upp den för tidigt. Jag tog också lite rom i den uppvispade grädden vilket var väldigt gott. Ett tips är att lägga russinen i en sil, hälla på kokande vatten och sen låta dem rinna av lite innan ni lägger in russinen i sockerlagen. Då suger russinen upp bättre och blir också mjukare.

Helena

2024-01-01

Näringsvärde per portion

Energi2100 KJ / 500 kCal
Fett23 g

Testa liknande recept

Lyxig julkaka
Betyg 2.8 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Toscafrukt
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladfondue
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vit chokladmousse
Betyg 4 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladpudding med vispgrädde
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Passionsfruktparfait på en bädd av exotiska frukter
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga