Långbros brödpudding med romrussin
Långbros brödpudding med romrussin smälter i munnen - en fantastiskt smarrig dessert! Rom, russin och konjak ger brödpuddingen krämiga smaker. Efterrätten serveras med vispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007
Ingredienser
8 portioner
2 dl strösocker
1 dl vatten
2 msk rom
1 1/2 dl russin (t ex sultan och klassiska)
ca 250 g torkad frukt (t ex katrinplommon och aprikoser)
1/2 msk konjak
3 dl vispgrädde + extra till servering
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 äggulor
1/2 dl strösocker
150 g vitt bröd (gärna italienskt bondbröd med låg sälta alt formbröd)
smör till formen
Till servering
glass och ev ovispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2100 KJ / 500 kCal
Fett23 g
Kommentar
Väldigt god brödpudding! Och såklart också väldigt mättande. Jag tog en brödform och den blev precis lagom i storleken och en bra rektangulär form. Fastande dock väldigt mycket i formen och jag smörade ändå ordentligt. Jag tror jag stjälpte upp den för tidigt. Jag tog också lite rom i den uppvispade grädden vilket var väldigt gott. Ett tips är att lägga russinen i en sil, hälla på kokande vatten och sen låta dem rinna av lite innan ni lägger in russinen i sockerlagen. Då suger russinen upp bättre och blir också mjukare.
Helena
2024-01-01