Sticky toffee pudding med päron
Sticky toffee pudding är en klassisk brittisk dessert som består av en mjuk, saftig kaka gjord på dadlar som ger dess karaktäristiska smak och som toppas med en klibbig kolasås. Här är en variant med katrinplommon och färska päron!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024
Ingredienser
8 bitar
150 g torkade katrinplommon
1 1/2 dl kokhett vatten
75 g + 2 msk rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
2 ägg
1 dl vispgrädde
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
4 päron
Sås
2 dl ljust muscovadosocker
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2539 KJ / 607 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater82 g
Protein5 g
Kommentarer
Mustig och god. Spännande med katrinplommon. Godast nybakad.
Johanna
2024-10-19Är så sugen på att testa denna, men måste göra den utan gluten. Har ni tips på hur jag göra?
Malena
2024-09-18Hej Malena! Nu ahr vi ju inte provat men gissar att det kan fungera med: 1 dl havremjöl, 1 dl mandelmjöl och 1 dl rismjöl. Om du inte vill använda en färdig glutenfri mjölblandning dvs. Lycka till och du får gärna skriva och berätta hur du gjorde! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-18Riktigt fin smak. Första gången blev det ingen bra då kakan var för kladdig och päronen väldigt hårda. Den andra gången bakade jag den längre (ca 40-45min) och använde mjukare päron. Då blev den riktigt god!
Mari
2024-09-10