Sticky toffee pudding med päron
Sticky toffee pudding är en klassisk brittisk dessert som består av en mjuk, saftig kaka gjord på dadlar som ger dess karaktäristiska smak och som toppas med en klibbig kolasås. Här är en variant med katrinplommon och färska päron!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024
Ingredienser
8 bitar
150 g torkade katrinplommon
1 1/2 dl kokhett vatten
75 g + 2 msk rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
2 ägg
1 dl vispgrädde
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
4 päron
Sås
2 dl ljust muscovadosocker
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 krm salt
För alla
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör så här
Tips
Servera med vaniljglass.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2539 KJ / 607 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater82 g
Protein5 g
Kommentar
Det smakade gott! Fast jag bakade det 45min, efter 25min som det står i receptet var kakan helt kladdigt inne och torr bara på ytan.
Monika
2024-08-25