Stekt lax med tzatziki och paprika
Lax och ris kan ätas på oändligt många sätt, och här får de sällskap av en fantastiskt god tzatziki! Laxen steks i en varm panna, och ihop med ris och tzatziki äts den med friska paprikaskivor. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port laxfilé (à 125 g)
4 port ris eller annat gryn
2 orangea paprikor
1 tsk olja
Tzatziki
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
1 gurka
salt
peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Hacka gärna en halv rödlök och blanda med paprikan samt 1/2 msk olivolja och 1/2 msk rödvinsvinäger (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1962 KJ / 470 kCal
Fett15 g
Salt6.5 g
Kolhydrater51 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer