Stekt lax med tzatziki och paprika

1
0
Stekt lax med tzatziki och paprika

Lax och ris kan ätas på oändligt många sätt, och här får de sällskap av en fantastiskt god tzatziki! Laxen steks i en varm panna, och ihop med ris och tzatziki äts den med friska paprikaskivor. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2019

Stekt lax med tzatziki och paprika

Ingredienser

4 portioner
4
port laxfilé (à 125 g)
4
port ris eller annat gryn
2
orangea paprikor
1 tsk
olja

Tzatziki

1
vitlöksklyfta
2 dl
matyoghurt
1
gurka
-
salt
-
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Hacka gärna en halv rödlök och blanda med paprikan samt 1/2 msk olivolja och 1/2 msk rödvinsvinäger (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1962 KJ / 470 kCal
Fett 15 g
Salt 6.5 g
Kolhydrater 51 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept