Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Senapsbräserade svartrötter

Testa att bräsera svartrötter i senap, körvel och kycklingfond. Servera sedan svartrötterna tillsammans med ett gott kött och njut av en lyxig måltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär svartrötterna i bitar under rinnande vatten.
  2. Hetta upp en stekpanna med oljan och fräs senapsfröna tills de börjar "poppa".
  3. Lägg i svartrötterna och fräs ett par minuter. Salta och peppra.
  4. Häll på kycklingfond och vatten. Sätt på ett lock och låt bräsera på medelvärme i 6-7 minuter.
  5. Lyft över svartrötterna på en tallrik. Vispa ner senap och smör. Grovhacka och vänd ner körveln. Rulla runt svartrötterna i såsen. Njut!
  6. Avrunda med päronklyftor och en krämig ädelost.
  7. Till servering: Servera till ugnsstekt fläskfilé och romansallad med vinägrett.

I näringsberäkningen ingår fläskfilé, sallad samt päron och ädelost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 msk olja
  • 1 msk brunt senapsfrö
  • 1 kg svartrötter
  • salt och peppar
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk smör
  • 1 kruka körvel
Till servering
  • fläskfilé
  • sallad
  • päronhalvor
  • ädelost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2264 kJ / 542 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden