Wallenbergare med rostade svartrötter och timjansås

Betyg 3.2 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Wallenbergare med rostade svartrötter och timjansås

Wallenbergaren är en älskad pannbiff gjord på finmald kalvfärs och grädde. Här serveras den till rostad potatis och svartrot, den något bortglömda lilla roten med en delikat lite sötaktig smak. Servera med en gräddsås kryddad med timjan. En kanonmiddag full av rustika smaker!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2014

Wallenbergare med rostade svartrötter och timjansås

Ingredienser

4 portioner

Rostade rotfrukter

375 g svartrötter
600 g fast potatis
1 msk olivolja
salt
peppar

Timjansås

2 dl vatten
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk mörk oxfond eller köttbuljongtärning (1 1/2 msk oxfond motsvarar 1 köttbuljongtärning)
1 tsk kinesisk soja
1 tsk timjan
1 1/2 msk majsstärkelse

Wallenbergare

ca 500 g kalvfärs
1 1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl ströbröd
1 msk smör eller margarin
1/2 isbergssallad

Gör så här

00:25:00
00:05:00
00:03:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gott. Gjort det två gånger och kommer göra det igen. Rostade inte rotfrukter till utan hade vanlig kokt potatis.

    Barbro

Näringsvärde per portion

Energi3194 KJ / 765 kCal
Fett49.8 g
Kolhydrater51.5 g
Protein33.6 g

Testa liknande recept

  • Wallenbergare
    Betyg 4 av 5.112 personer har röstat
    Receptet har 43 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svartrot med citron och dragon
    Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nyttiga grilltillbehör!
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad