Kalvfärsbiffar och rotfruktspuré med ingefära

8
2
Kalvfärsbiffar och rotfruktspuré med ingefära

Denna rätt av kalvfärsbiffar och rotfruktspuré får en fin smak av den färskrivna ingefäran. Purén förbereds genom att mixa de kokta rotfrukterna slätt tillsammans med mjölk och smör. Biffarna som kryddats med körvel bryns gyllenbruna innan de steks färdigt i ugnen. Avnjut denna rätt med broccoli.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015

Kalvfärsbiffar och rotfruktspuré med ingefära

Ingredienser

4 portioner

Puré

ca 500 g rotselleri
400 g fast potatis
2 morötter
1 msk riven ingefära
2 dl mjölk
1 msk smör
salt och svartpeppar

Biffar

1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1/2 kruka körvel
500 g kalvfärs
1 ägg
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör

Till servering

kokt broccoli

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Servera gärna lite rostad lök eller krutonger till rätten, så får du något krispigt till den lena purén.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Cecilia

2015-03-18

Nja, inte det bästa jag ätit precis men helt ok.

Kristin

2015-03-11

Hej, det låter jättegott men jag undrar hur många kalorier en portion innehåller. Gäller samtliga recept! Tack så mycket, häls Kristin

Näringsvärde per portion

Energi 1802 KJ / 430 kCal
Fett 14 g
Salt 324 g
Kolhydrater 36 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden