Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kalvfärsbiffar och rotfruktspuré med ingefära

Denna rätt av kalvfärsbiffar och rotfruktspuré får en fin smak av den färskrivna ingefäran. Purén förbereds genom att mixa de kokta rotfrukterna slätt tillsammans med mjölk och smör. Biffarna som kryddats med körvel bryns gyllenbruna innan de steks färdigt i ugnen. Avnjut denna rätt med broccoli.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Puré: Skala selleri, potatis och morötter. Skär sellerin och morötterna i bitar hälften så stor som potatisen. Koka rotfrukterna mjuka i saltat vatten.
  3. Skala och riv ingefäran. Häll av och mixa rotfrukterna riktigt slätt tillsammans med varm mjölk och smör. Smaka av med ingefära, salt och peppar.
  4. Biffar: Blanda mjölken med ströbrödet och låt svälla ett par minuter. Hacka körveln.
  5. Blanda sedan ströbrödsblandningen med körvel, färs och ägg. Krydda med senap, salt och peppar.
  6. Forma färsen till små biffar och bryn dem i smöret i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form och stek dem färdiga mitt i ugnen ca 12 minuter.
  7. Till servering: Servera kalvfärsbiffarna med puré och kokt broccoli.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Tips

Servera gärna lite rostad lök eller krutonger till rätten, så får du något krispigt till den lena purén.

Ingredienser

Portioner: 4
Puré
  • ca 500 g rotselleri
  • 400 g fast potatis
  • 2 morötter
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
Biffar
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 kruka körvel
  • 500 g kalvfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör
Till servering
  • kokt broccoli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1802 kJ / 430 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer