Kalvfärsbiffar och rotfruktspuré med ingefära
Denna rätt av kalvfärsbiffar och rotfruktspuré får en fin smak av den färskrivna ingefäran. Purén förbereds genom att mixa de kokta rotfrukterna slätt tillsammans med mjölk och smör. Biffarna som kryddats med körvel bryns gyllenbruna innan de steks färdigt i ugnen. Avnjut denna rätt med broccoli.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015
Ingredienser
4 portioner
Puré
ca 500 g rotselleri
400 g fast potatis
2 morötter
1 msk riven ingefära
2 dl mjölk
1 msk smör
salt
svartpeppar
Biffar
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1/2 kruka körvel
500 g kalvfärs
1 ägg
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör
Till servering
kokt broccoli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1802 KJ / 430 kCal
Fett14 g
Salt3.24 g
Kolhydrater36 g
Protein36 g
Kommentarer
Nja, inte det bästa jag ätit precis men helt ok.
Cecilia
2015-03-18Hej, det låter jättegott men jag undrar hur många kalorier en portion innehåller. Gäller samtliga recept! Tack så mycket, häls Kristin
Kristin
2015-03-11