Wallenbergare med len rotsakspuré och sötsyrlig gurka

Betyg 3.5 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Wallenbergare med len rotsakspuré och sötsyrlig gurka

Klassiska Wallenbergare görs på kalvfärs och grädde men här har de istället för potatismos får sällskap av en len rotsakspuré och inlagd gurka.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012

Wallenbergare med len rotsakspuré och sötsyrlig gurka

Ingredienser

4 portioner

Rotsakspuré

500 g rotselleri
2 palsternackor
2 morötter
1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vatten
1 msk smör eller margarin
salt
peppar

Sötsyrlig gurka

2 msk ättiksprit (12 %)
4 msk strösocker
6 msk vatten
1/2 gurka
1/2 kruka bladpersilja

Wallenbergare

500 g kalvfärs
1 1/2 dl vispgrädde
1 ägg
1/2 dl ströbröd
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Rotsakspurén var fantastiskt god. Kommer att göra den flera gånger.

    Tomas

Näringsvärde per portion

Energi2968 KJ / 709 kCal
Fett50.3 g
Kolhydrater52.9 g
Protein39 g

Testa liknande recept

  • Småländska wallenbergare
    Betyg 3.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Wallenbergare
    Betyg 4 av 5.109 personer har röstat
    Receptet har 43 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad