Vodkapasta

46
7
Vodkapasta

Vodkapasta är ett riktigt smarrigt och gott recept. Smaken av det salta baconet passar perfekt till vodkapastasåsen som smaksätts med chiliflakes och vitlök. Vodkapasta gör sig allra bäst med pasta penne vars form gör att den goda såsen enkelt följer med upp från tallriken.

Skriv ut
Vodkapasta

Ingredienser

4 portioner
2
schalottenlökar
1
vitlöksklyfta
2
pkt bacon (à 140 g)
2
tomater
1 krm
chiliflakes
2 msk
tomatpuré
1 dl
vodka
2 dl
vispgrädde
-
salt
-
svartpeppar
1
kruka bladpersilja
4
port pasta (gärna penne)
1 dl
kokvatten från pastan

Till servering

hyvlad parmesanost
nymalen svartpeppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och osten mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Martin

12/10/2020

Mycket god pastarätt, blir en viss sting i maten, svårt att avgöra om från chili eller vodkan.

Monica

12/9/2020

Snabbt, mycket gott och lätt. Jag blev nyfiken på den udda ingrediensen,vodka, och blev glatt överraskad. Med hemlagad pasta hamnar denna rätt på listan för återkommande rätter!

Jenny

9/22/2020

Jättegott, fanns lite sting i eftersmaken från både vodka och chili flakes. Bytte ut bacon mot kalkonbacon, vilket säkert ändrar smaken något, men det blev ändå god och mycket smak. Valde bort persilja och saknade den inte.

Näringsvärde per portion

Energi 3278 KJ / 784 kCal
Fett 46 g
Salt 2 g
Kolhydrater 56 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept