Vitlökstekt kyckling med basilikacrème

38
1 Klimatsmart
Vitlökstekt kyckling med basilikacrème

Den här rätten på vitlöksstekt majskyckling med basilikacrème får smaklökarna att jubla. Och det bästa, den reder sig själv i ugnen. Det du behöver göra är att förbereda den härliga basilikacrèmen som innehåller färska kryddor. Till servering får du saftig kyckling, ugnsrostade grönsaker, mangold och krämig sås.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016

Vitlökstekt kyckling med basilikacrème

Ingredienser

2 portioner
450 g
förkokt potatis
1 msk
olivolja
-
salt och peppar
2
kycklingfiléer
2
vitlöksklyftor
1/2 dl
svarta oliver
1/2
ask körsbärstomater (à 250 g)

Basilikacrème

1
kruka basilika
1 dl
crème fraiche
1/2
påse mangoldskott (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Låt gärna kycklingen ligga i rumstemperatur ett tag innan tillagning.

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentar

Evalena

6/19/2019

Tyvärr ganska blek smak

Näringsvärde per portion

Energi 2370 KJ / 567 kCal
Fett 27 g
Salt 3.77 g
Kolhydrater 42 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept