Vitlökstekt kyckling med basilikacrème
Den här rätten på vitlöksstekt majskyckling med basilikacrème får smaklökarna att jubla. Och det bästa, den reder sig själv i ugnen. Det du behöver göra är att förbereda den härliga basilikacrèmen som innehåller färska kryddor. Till servering får du saftig kyckling, ugnsrostade grönsaker, mangold och krämig sås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016
Ingredienser
Basilikacrème
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Oklart recept. Steka i potatisformen?.
Styrbjörn
2022-09-12Hej Styrbjörn! Du bryner först kycklingen i stekpannan och sen lägger du kycklingen i ugnsformen tillsammans med potatisarna och ugnssteker klart kycklingen. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-09-12Riktigt gott, både som vardags men även bjudmiddag! Kommer definitivt lagas igen.
Madeleine
2022-04-23Jättegott. Hade lite mer kryddor på men gott och enkelt att göra. Kommer göra igen.
Madeleine
2021-05-17