Vitlökstekt kyckling med basilikacrème
Den här rätten på vitlöksstekt majskyckling med basilikacrème får smaklökarna att jubla. Och det bästa, den reder sig själv i ugnen. Det du behöver göra är att förbereda den härliga basilikacrèmen som innehåller färska kryddor. Till servering får du saftig kyckling, ugnsrostade grönsaker, mangold och krämig sås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016
Ingredienser
2 portioner
450 g förkokt potatis
1 msk olivolja
salt
peppar
2 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1/2 dl svarta oliver
1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
Basilikacrème
1 kruka basilika
1 dl crème fraiche
1/2 påse mangoldskott (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2370 KJ / 567 kCal
Fett27 g
Salt3.77 g
Kolhydrater42 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Oklart recept. Steka i potatisformen?.
Styrbjörn
2022-09-12Hej Styrbjörn! Du bryner först kycklingen i stekpannan och sen lägger du kycklingen i ugnsformen tillsammans med potatisarna och ugnssteker klart kycklingen. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-09-12Riktigt gott, både som vardags men även bjudmiddag! Kommer definitivt lagas igen.
Madeleine
2022-04-23Jättegott. Hade lite mer kryddor på men gott och enkelt att göra. Kommer göra igen.
Madeleine
2021-05-17