Vitlökstekt kyckling med basilikacrème

46
6
Vitlökstekt kyckling med basilikacrème

Den här rätten på vitlöksstekt majskyckling med basilikacrème får smaklökarna att jubla. Och det bästa, den reder sig själv i ugnen. Det du behöver göra är att förbereda den härliga basilikacrèmen som innehåller färska kryddor. Till servering får du saftig kyckling, ugnsrostade grönsaker, mangold och krämig sås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016

Vitlökstekt kyckling med basilikacrème

Ingredienser

2 portioner
450 g förkokt potatis
1 msk olivolja
salt och peppar
2 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1/2 dl svarta oliver
1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)

Basilikacrème

1 kruka basilika
1 dl crème fraiche
1/2 påse mangoldskott (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Låt gärna kycklingen ligga i rumstemperatur ett tag innan tillagning.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Styrbjörn

2022-09-12

Oklart recept. Steka i potatisformen?.

Redaktionen ICAse

2022-09-12

Hej Styrbjörn! Du bryner först kycklingen i stekpannan och sen lägger du kycklingen i ugnsformen tillsammans med potatisarna och ugnssteker klart kycklingen. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Madeleine

2022-04-23

Riktigt gott, både som vardags men även bjudmiddag! Kommer definitivt lagas igen.

Madeleine

2021-05-17

Jättegott. Hade lite mer kryddor på men gott och enkelt att göra. Kommer göra igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2370 KJ / 567 kCal
Fett 27 g
Salt 377 g
Kolhydrater 42 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden