Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Torsk med mango, feta och avokadosallad

En inspirerande rätt där både fisk, frukt, ost och grönsaker samsas på tallriken i en underbar symbios. Vardagsmat behöver definitivt inte vara tråkig och smaklös, vilket är något denna torsk med mango, feta och avokadosallad bevisar med råge!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra fisken. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Skala mangon med potatisskalare. Skär fruktköttet i bitar.
  6. Gör en dressing av pressad limesaft och olivolja.  Smaka av med salt och peppar. Blanda dressingen med mangon.
  7. Bryt fetaosten i bitar. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär den i bitar. Blanda fetaost, avokado och mangoldskott med mangon.
  8. Servera torsken med riset och salladen.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 4 portioner ris (eller annat gryn)
  • 1 mango
  • 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 100 g fetaost
  • 2 avokado
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2383 kJ / 569 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB