Oliv- och pestolax med mos
Med en röra av pesto, oliver och brödsmulor får du ett härligt frasigt och smakrikt täcke på den ugnsbakade laxen. Potatismoset får extra krydda och vacker färg när det blandas med resten av peston. En skvätt citron på laxen och du har en fiskrätt full av fantastiska smaker!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
ca 550 g laxfilé
salt och peppar
3 skivor formfranska
10 gröna oliver
1 dl pesto
2 dl mjölk
1 citron
65 g mangoldskott
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på peston. Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (se peston).
Gör så här
Tips
Barnknepet! Gör lite lax och potatismos naturella utan pesto och oliver om små smaklökar inte gillar detta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3000 KJ / 716 kCal
Fett37 g
Kolhydrater53.9 g
Protein38.7 g
Kommentarer