Oliv- och pestolax med mos

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Oliv- och pestolax med mos

Med en röra av pesto, oliver och brödsmulor får du ett härligt frasigt och smakrikt täcke på den ugnsbakade laxen. Potatismoset får extra krydda och vacker färg när det blandas med resten av peston. En skvätt citron på laxen och du har en fiskrätt full av fantastiska smaker!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2013

Oliv- och pestolax med mos

Ingredienser

4 portioner
900 g  mjölig potatis
ca 550 g  laxfilé
salt och peppar
3   skivor formfranska
10   gröna oliver
1 dl  pesto
2 dl  mjölk
1   citron
65 g  mangoldskott

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (se peston).

Gör så här

Tips

Barnknepet! Gör lite lax och potatismos naturella utan pesto och oliver om små smaklökar inte gillar detta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3000 KJ / 716 kCal
Fett37 g
Kolhydrater53.9 g
Protein38.7 g

Testa liknande recept

Chèvre chaud pesto
Betyg 2.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pestogratinerad torskfilé med persiljepotatismos
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakad torsk med vit sparris och citronpotatispuré
Betyg 3.7 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med pestopotatismos
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med pasta pesto och tomater
Betyg 3.3 av 5.
75 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pestobakad torsk med fetaost
Betyg 2.9 av 5.
203 personer har röstat
Under 45 min att tillaga