Ugnsstekt spätta med rödbetor och brynt smör

7
5
Ugnsstekt spätta med rödbetor och brynt smör

Färska rödbetor tar lång tid att koka och till vardags hinner man knappast med att äta dessa läckerheter. Men vi har en lösning, nämligen förkokta rödbetor! Här serveras de i ljuvligt brynt smör tillsammans med ugnsstekt spätta, nykokt potatis och färggranna mangoldskott. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2014

Ugnsstekt spätta med rödbetor och brynt smör

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspätta
900 g potatis
1 tsk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 rödlök
400 g förkokta rödbetor
50 g smör
1 msk rödvinsvinäger
65 g mangoldskott

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Karin

2021-05-07

Jag får hålla med Julia, det fattades något med fisken. Kan inte lista ut vad.

Julia

2021-01-27

Rödbetorna var väl det som var något att ha med receptet egentligen. Spättan var rätt trist. När den ändå viks så hade nog lite ingredienser mellan fisken gjort susen. Bygger vidare på detta. :)

Redaktionen

2014-05-30

Hej Victor! Ledsen att det ej blev som tänkt. Hos oss har det fungerat väl. Men alla ugnar olika och sedan beror det på mängden också. Så alltid bra att titta ordentlig att maten verkligen är klar innan man plockar ut den.

Näringsvärde per portion

Energi 2281 KJ / 544 kCal
Fett 14 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 52 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden