Ugnsstekt spätta med rödbetor och brynt smör | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsstekt spätta med rödbetor och brynt smör

Färska rödbetor tar lång tid att koka och till vardags hinner man knappast med att äta dessa läckerheter. Men vi har en lösning, nämligen förkokta rödbetor! Här serveras de i ljuvligt brynt smör tillsammans med ugnsstekt spätta, nykokt potatis och färggranna mangoldskott. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Skala och koka potatisen.
  4. Smörj en ugnssäker form med olja. Vik fiskfiléerna dubbla och lägg dem i formen. Salta och peppra. Sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter.
  5. Skala och hacka löken. Dela rödbetorna i klyftor.
  6. Bryn smöret i en kastrull tills det slutat bubbla. Sila bort den bruna bottensatsen och häll tillbaka resten i kastrullen. Lägg löken i smöretoch fräs tills den mjuknar. Tillsätt sedan vinäger och rödbetor och låt allt bli varmt.
  7. Servera spättan med potatis, rödbetor och mangoldskott.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g rödspätta
  • 900 g potatis
  • 1 tsk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 rödlök
  • 400 g förkokta rödbetor
  • 50 g smör
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2214 kJ / 528 kCal