Ugnsstekt spätta med rödbetor och brynt smör
Färska rödbetor tar lång tid att koka och till vardags hinner man knappast med att äta dessa läckerheter. Men vi har en lösning, nämligen förkokta rödbetor! Här serveras de i ljuvligt brynt smör tillsammans med ugnsstekt spätta, nykokt potatis och färggranna mangoldskott. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2014
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspätta
900 g potatis
1 tsk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 rödlök
400 g förkokta rödbetor
50 g smör
1 msk rödvinsvinäger
65 g mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2281 KJ / 544 kCal
Fett14 g
Salt1.8 g
Kolhydrater52 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag får hålla med Julia, det fattades något med fisken. Kan inte lista ut vad.
Karin
2021-05-07Rödbetorna var väl det som var något att ha med receptet egentligen. Spättan var rätt trist. När den ändå viks så hade nog lite ingredienser mellan fisken gjort susen. Bygger vidare på detta. :)
Julia
2021-01-27Hej Victor! Ledsen att det ej blev som tänkt. Hos oss har det fungerat väl. Men alla ugnar olika och sedan beror det på mängden också. Så alltid bra att titta ordentlig att maten verkligen är klar innan man plockar ut den.
Redaktionen
2014-05-30