Ugnsstekt spätta med rödbetor och brynt smör

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
5
Ugnsstekt spätta med rödbetor och brynt smör

Färska rödbetor tar lång tid att koka och till vardags hinner man knappast med att äta dessa läckerheter. Men vi har en lösning, nämligen förkokta rödbetor! Här serveras de i ljuvligt brynt smör tillsammans med ugnsstekt spätta, nykokt potatis och färggranna mangoldskott. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2014

Ugnsstekt spätta med rödbetor och brynt smör

Ingredienser

4 portioner
800 g  rödspätta
900 g  potatis
1 tsk  olja
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1   rödlök
400 g  förkokta rödbetor
50 g  smör
1 msk  rödvinsvinäger
65 g  mangoldskott

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Jag får hålla med Julia, det fattades något med fisken. Kan inte lista ut vad.

Karin

2021-05-07

Rödbetorna var väl det som var något att ha med receptet egentligen. Spättan var rätt trist. När den ändå viks så hade nog lite ingredienser mellan fisken gjort susen. Bygger vidare på detta. :)

Julia

2021-01-27

Hej Victor! Ledsen att det ej blev som tänkt. Hos oss har det fungerat väl. Men alla ugnar olika och sedan beror det på mängden också. Så alltid bra att titta ordentlig att maten verkligen är klar innan man plockar ut den.

Redaktionen

2014-05-30

Näringsvärde per portion

Energi2281 KJ / 544 kCal
Fett14 g
Salt1.8 g
Kolhydrater52 g
Protein48 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kaprisfisk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kabanoss med rödbetor, yoghurt och pepparrot
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spättarullar med pepparrot och rödbetor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta med gurkröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetor på två sätt med syrlig örthollandaise
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga