Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammkorv med gulbetor och fetaost

Lammkorv med gulbetor och fetaost är en trivsam och smakrik rätt som dessutom är mycket lätt att tillaga! Potatis och gulbetor steks i ugn, vilket ger dig tid att svänga ihop den smarriga fetaostkrämen av matyoghurt, honung och fetaost. Stek korven i lite olivolja och servera med ugnsrostade grönsaker, fetaost och rostade solroskärnor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en långpanna.
  2. Skala gulbetorna och skär dem i klyftor. Halvera potatisen. Vänd allt i hälften av olivoljan och häll upp på den varma långpannan. Salta och peppra. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Smula ner fetaosten i yoghurten och smaka av med salt, peppar och honung.
  4. Rosta solroskärnorna gyllenbruna i en torr och het stekpanna.
  5. Stek korven i resten av olivoljan. Blanda mangoldskotten med de ugnsrostade grönsakerna.
  6. Servera lammkorven med ugnsrostade grönsaker, fetaost och solroskärnor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på lammkorven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd fetaost och matyoghurt utan laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g gulbetor
  • 900 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 100 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1/2 msk honung
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 förp lammkorv, fårost & rosmarin (à 225 g)
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3095 kJ / 741 kCal