Lammkorv med gulbetor och fetaost

4
1
Lammkorv med gulbetor och fetaost

Lammkorv med gulbetor och fetaost är en trivsam och smakrik rätt som dessutom är mycket lätt att tillaga! Potatis och gulbetor steks i ugn, vilket ger dig tid att svänga ihop den smarriga fetaostkrämen av matyoghurt, honung och fetaost. Stek korven i lite olivolja och servera med ugnsrostade grönsaker, fetaost och rostade solroskärnor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2013

Lammkorv med gulbetor och fetaost

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g gulbetor
900 g potatis
1 msk olivolja
salt och peppar
100 g fetaost
2 dl matyoghurt (10 %)
1/2 msk honung
1 dl solroskärnor
2 förp lammkorv, fårost & rosmarin (à 225 g)
65 g mangoldskott

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på lammkorven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd fetaost och matyoghurt utan laktos.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Susanne

2013-10-02

Oväntat gott med gulbetorna! Fetaoströran också mycket god.

Näringsvärde per portion

Energi 3095 KJ / 741 kCal
Fett 41.9 g
Kolhydrater 58.7 g
Protein 29.4 g
Läs mer om näringsvärden