Vitlökstekt kyckling med basilikacrème

Den här rätten på vitlöksstekt majskyckling med basilikacrème får smaklökarna att jubla. Och det bästa, den reder sig själv i ugnen. Det du behöver göra är att förbereda den härliga basilikacrèmen som innehåller färska kryddor. Till servering får du saftig kyckling, ugnsrostade grönsaker, mangold och krämig sås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016

Gör så här
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2370 KJ / 567 kCal
Fett27 g
Salt3.77 g
Kolhydrater42 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
6 stOklart recept. Steka i potatisformen?.
Styrbjörn
Hej Styrbjörn! Du bryner först kycklingen i stekpannan och sen lägger du kycklingen i ugnsformen tillsammans med potatisarna och ugnssteker klart kycklingen. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Riktigt gott, både som vardags men även bjudmiddag! Kommer definitivt lagas igen.
Madeleine
Jättegott. Hade lite mer kryddor på men gott och enkelt att göra. Kommer göra igen.
Madeleine
Gillade inte basilikasåsen
Marie
En total succé hemma.. Helt otroligt gott..
Jens
Tyvärr ganska blek smak
Evalena