Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Vitlöksstekta vannameiräkor med nudelsallad

I denna underbart smakrika rätt steks räkorna i vitlök. De serveras tillsammans med en nudelsallad innehållandes gurka, mango och limesaft. En perfekt kombo av smaker!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina vannameiräkorna (om fryst används).
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär gurkan i bitar. Skala och tärna mangon.
  4. Blanda sambal oelek med olivoljan och rör i gurka och mango. Pressa i saft från limen. Vänd ner nudlarna i mangoblandningen.
  5. Dela räkstjärtarna på längden och stek dem hastigt i oljan i en stekpanna, pressa i vitlöken och klicka i smöret. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera räkorna med nudelsallad. Strö över koriander.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port risnudlar
  • 1/2 gurka
  • 1 färsk mango
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk olivolja
  • 1/2 lime
  • 300 g vannameiräkor (ASC märkta)
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 1/2 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2586 kJ / 617 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer