Vitlöksstekta kycklinglår med ärt- och basilikakräm

33
4
Vitlöksstekta kycklinglår med ärt- och basilikakräm

Vitlöksstekta kycklinglår med ärt- och basilikakräm är en måltid med fantastiska italienska smaker. Det är krämen som sätter en tydlig prägel i detta recept med smaker som ärtor och vitlök som mixats slätt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2015

Vitlöksstekta kycklinglår med ärt- och basilikakräm

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

900 g fast potatis
2 röda paprikor
2 tomater
2 msk olivolja
salt och peppar
1 kg kycklinglår
3 vitlöksklyftor

Syrad lök

1 gul lök
1/2 citron

Ärt- och basilikakräm

1 dl vispgrädde
250 g gröna ärtor
1/2 kruka basilika

För alla:

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Redaktionen

2015-04-10

Hej Michaela! Ber så mycket om ursäkt för att vi tänkt fel! Se till så kycklingen är uppe i 82˚C och det tar ca 30 min och i ditt fall 40 min. Vi har nu korrigerat detta.

Patrick

2015-04-05

Lätt att göra och intressanta smaker. @Michaela: Glöm inte att bryna kycklingen innan du lägger den i ugnen ;) /Karolina

Michaela

2015-03-30

Seriöst? 20 minuter? Tog mer än 40 innan kycklingen va uppe i rätt temperatur. Försöker ni ta livet av folk? Avskeda Paulo för han kan uppenbarligen inte mycket om matlagning. Aldrig varit me om kyckling som blir klar på 20 minuter i ugnen. Men han kanske använde en färdiggrillad eller lår från en nykläckt kyckling?

Näringsvärde per portion

Energi 3222 KJ / 770 kCal
Fett 42 g
Salt 2.21 g
Kolhydrater 50 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden