Vitlöksstekta kycklinglår med ärt- och basilikakräm
Vitlöksstekta kycklinglår med ärt- och basilikakräm är en måltid med fantastiska italienska smaker. Det är krämen som sätter en tydlig prägel i detta recept med smaker som ärtor och vitlök som mixats slätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2015
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
900 g fast potatis
2 röda paprikor
2 tomater
2 msk olivolja
salt
peppar
1 kg kycklinglår
3 vitlöksklyftor
Syrad lök
1 gul lök
1/2 citron
Ärt- och basilikakräm
1 dl vispgrädde
250 g gröna ärtor
1/2 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3222 KJ / 770 kCal
Fett42 g
Salt2.21 g
Kolhydrater50 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Michaela! Ber så mycket om ursäkt för att vi tänkt fel! Se till så kycklingen är uppe i 82˚C och det tar ca 30 min och i ditt fall 40 min. Vi har nu korrigerat detta.
Redaktionen
2015-04-10Lätt att göra och intressanta smaker. @Michaela: Glöm inte att bryna kycklingen innan du lägger den i ugnen ;) /Karolina
Patrick
2015-04-05Seriöst? 20 minuter? Tog mer än 40 innan kycklingen va uppe i rätt temperatur. Försöker ni ta livet av folk? Avskeda Paulo för han kan uppenbarligen inte mycket om matlagning. Aldrig varit me om kyckling som blir klar på 20 minuter i ugnen. Men han kanske använde en färdiggrillad eller lår från en nykläckt kyckling?
Michaela
2015-03-30