Ravioli med grön ärtpesto

Enkel matlagning när den är som bäst! Sväng ihop en färgstark och härlig pesto på gröna ärtor, blanda med färdig, fylld pasta och toppa med parmesan – redo för servering.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022

Ingredienser
4 portioner
250 g frysta tinade gröna ärtor
1 kruka basilika
1 dl finriven ost (gärna parmesan)
1 dl hackade nötter (t ex pistage- eller valnötter)
1/2 dl olivolja
salt
svartpeppar
2 förp färsk fylld pasta (gärna med ostfyllning, à 250 g)
Till servering
parmesan
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri fylld pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2549 KJ / 613 kCal
Fett37 g
Salt2.8 g
Kolhydrater48 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ganska tamt i smaken, behövdes mer salt för att kompensera det söta i ärtorna.
Stina
2023-09-09Enkelt. Men tyckte det var lite smaklöst så jag droppade i lite citron + citronzest och tyckte det blev roligare.
Kristoffer
2023-05-10Snabbt, gott och enkelt! Lite extra salt gjorde susen.
Annelie
2022-10-11