Ravioli med grön ärtpesto
Enkel matlagning när den är som bäst! Sväng ihop en färgstark och härlig pesto på gröna ärtor, blanda med färdig, fylld pasta och toppa med parmesan – redo för servering.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Ingredienser
4 portioner
250 g frysta tinade gröna ärtor
1 kruka basilika
1 dl finriven ost (gärna parmesan)
1 dl hackade nötter (t ex pistage- eller valnötter)
1/2 dl olivolja
salt
svartpeppar
2 förp färsk fylld pasta (gärna med ostfyllning, à 250 g)
Till servering
parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2549 KJ / 613 kCal
Fett37 g
Salt2.8 g
Kolhydrater48 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, tack för tips om citronzest och citronjuice.
Agneta
2024-09-02Jättegott tac
Agneta
2024-09-02Inte gott
Annika
2024-08-10