Kycklinglår med rostad potatis och yoghurt

10
4 Klimatsmart
Kycklinglår med rostad potatis och yoghurt

Kycklinglår blir underbart möra om de får tillagas i ugnen. Här tillagar du dessutom både kycklingen i potatisen på samma plåt, vilket gör middagen superenkel att fixa fram! Ät rätten tillsammans med krispig paprika och en krämig yoghurt, smaksatt med vitlök.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2019

Kycklinglår med rostad potatis och yoghurt

Ingredienser

4 portioner
ca 2 kg
kycklinglår
900 g
potatis
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1
röd paprika
2
vitlöksklyftor
2 dl
matyoghurt
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Rosta gärna paprikan i ugnen med potatisen de sista 10 minuterna.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Louise

2021-04-24

88888888888888888

Louise

2021-04-24

88888888888888888

André

2020-01-28

Mycket omtyckt av barnen och de vuxna 😀

Näringsvärde per portion

Energi 2170 KJ / 517 kCal
Fett 24 g
Salt 1 g
Kolhydrater 43 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept