UNDER 45 MIN | Medel

Kycklinglår med rostad potatis och yoghurt

Kycklinglår blir underbart möra om de får tillagas i ugnen. Här tillagar du dessutom både kycklingen i potatisen på samma plåt, vilket gör middagen superenkel att fixa fram! Ät rätten tillsammans med krispig paprika och en krämig yoghurt, smaksatt med vitlök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen om fryst används.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Lägg kycklingen på en långpanna. Skär potatisen i skivor och lägg runt kycklingen. Ringla över oljan och krydda med salt och peppar. Lägg på vitlöken, med skalet på, och rosta först i 20 minuter.
  4. Lyft bort vitlöken från plåten och låt den svalna. Rosta potatisen och kycklingen i ytterligare ca 10 minuter eller tills innertemperatur på kycklingen är 82°C inne vid benet och potatisen är klar.
  5. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  6. Pressa den rostade vitlöken i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  7. Hacka gräslöken.
  8. Strö gräslöken över kycklingen och servera med grönsakerna och yoghurten.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Rosta gärna paprikan i ugnen med potatisen de sista 10 minuterna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 2 kg kycklinglår
  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2170 kJ / 517 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept