Kycklinglår med rostad potatis och yoghurt
Kycklinglår blir underbart möra om de får tillagas i ugnen. Här tillagar du dessutom både kycklingen i potatisen på samma plåt, vilket gör middagen superenkel att fixa fram! Ät rätten tillsammans med krispig paprika och en krämig yoghurt, smaksatt med vitlök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2019
Ingredienser
4 portioner
ca 2 kg kycklinglår
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 dl matyoghurt
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2170 KJ / 517 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater43 g
Protein30 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
88888888888888888
Louise
2021-04-2488888888888888888
Louise
2021-04-24Mycket omtyckt av barnen och de vuxna 😀
André
2020-01-28