Vitlöksstekt lammracks med svampfräs och krutonger

33
0
Vitlöksstekt lammracks med svampfräs och krutonger

Doften av vitlöksstekta lammracks retar de mest bortskämda smaklökar. Till det serveras en varm sallad där knaperstekt shitakesvamp, champinjoner samt lättkokta haricot verts spelar huvudrollen. På toppen brödkrutonger gjorda av surdegsbröd.

Vitlöksstekt lammracks med svampfräs och krutonger

Ingredienser

4 portioner

Kött

1 kg lammracks
salt och nymald svartpeppar
1 msk smör
3 vitlöksklyftor

Krutonger

3 skivor vitt surdegsbröd
1 msk olivolja

Svampfräs

150 g haricots verts (bönor)
200 g champinjoner
200 g shiitakesvamp
2 msk smör

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt surdegsbröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör eller olja
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1615 KJ / 385 kCal
Fett 25.1 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 14.9 g
Protein 23.4 g
Läs mer om näringsvärden