Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vitlöksstekt lammracks med svampfräs och krutonger

Doften av vitlöksstekta lammracks retar de mest bortskämda smaklökar. Till det serveras en varm sallad där knaperstekt shitakesvamp, champinjoner samt lättkokta haricot verts spelar huvudrollen. På toppen brödkrutonger gjorda av surdegsbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Kött: Salta och peppra köttet. Bryn det runtom i smöret i en stekpanna. Lägg i krossade vitlöksklyftor mot slutet.
  3. Lägg köttet på en plåt tillsammans med vitlöken och stek klart mitt i ugnen ca 45 minuter eller till köttets innertemperatur är 60°C.
  4. Låt vila ca 10 minuter innan köttet skivas.
  5. Krutonger: Tärna brödet och rosta det i olivoljan i en het stekpanna. Låt svalna.
  6. Svampfräs: Koka haricots verts i saltat vatten ca 3 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten.
  7. Skär svampen i bitar och knaperstek dem i smöret i en stekpanna.
  8. Vänd ner haricots verts mot slutet så att den blir varm. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera svamp och haricots verts tillsammans med lammracks. Strö över krutonger.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt surdegsbröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör eller olja
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

Ingredienser

Portioner: 4
Kött
  • 1 kg lammracks
  • salt och nymald svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 3 vitlöksklyftor
Krutonger
  • 3 skivor vitt surdegsbröd
  • 1 msk olivolja
Svampfräs
  • 150 g haricots verts
  • 200 g champinjoner
  • 200 g shiitakesvamp
  • 2 msk smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1615 kJ / 385 kCal