Lammklubbor med wasabikrisp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lammklubbor med wasabikrisp

Lammklubbor med wasabikrisp är angenämt på buffébordet. En blandning av wasabisnacks, vitlök och kajennpeppar täcker lammracksen som sedan tillagas i ugn.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll wasabisnacksen, örterna, salt, kajennpeppar och skalad vitlök i mixern. Mixa smuligt. Rör i äggulan.
  2. Täck lammracksen med blandningen och ställ i kylskåp minst 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 175°C.
  4. Tillaga lammracksen ca 25 minuter (till 60°C innertemperatur).
  5. Linda in i aluminiumfolie. Låt vila 20 minuter. Skär köttet i "klubbor", perfekt "finger food".

För alla

Innehåller gluten och ägg. Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i wasabisnacksen.

Tips

Lägg ca 1 kg enkla lammkotletter på en ugnsplåt (för 10 bufféport). Fördela wasabiblandningen över. Tillaga 15-20 minuter i ugnen (225°C). Låt vila ca 5 minuter.

Förbered: Går utmärkt att förbereda och ställa i kylskåp en dag i förväg. Tillaga i ugnen 1-3 timmar innan gästerna kommer.

Ingredienser

Portioner: 10
  • ca 1 kg lammracks
  • 4 dl ärtsnacks med smak av wasabi
  • 1/2 dl plockade citronmelissblad
  • 1/2 dl plockade myntablad
  • 1 msk salt
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 äggula
Lägg till i inköpslistan