Lammklubbor med wasabikrisp
Lammklubbor med wasabikrisp är angenämt på buffébordet. En blandning av wasabisnacks, vitlök och kajennpeppar täcker lammracksen som sedan tillagas i ugn.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007
Ingredienser
10 portioner
ca 1 kg lammracks
4 dl ärtsnacks med smak av wasabi
1/2 dl plockade citronmelissblad
1/2 dl plockade myntablad
1 msk salt
1 tsk kajennpeppar
2 vitlöksklyftor
1 äggula
För alla
Innehåller gluten och ägg. Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i wasabisnacksen.
Gör så här
Tips
Lägg ca 1 kg enkla lammkotletter på en ugnsplåt (för 10 bufféport). Fördela wasabiblandningen över. Tillaga 15-20 minuter i ugnen (225°C). Låt vila ca 5 minuter.
Förbered: Går utmärkt att förbereda och ställa i kylskåp en dag i förväg. Tillaga i ugnen 1-3 timmar innan gästerna kommer.
Förbered: Går utmärkt att förbereda och ställa i kylskåp en dag i förväg. Tillaga i ugnen 1-3 timmar innan gästerna kommer.
Har du lagat receptet?
Kommentarer