Lammklubbor med wasabikrisp

11
0
Lammklubbor med wasabikrisp

Lammklubbor med wasabikrisp är angenämt på buffébordet. En blandning av wasabisnacks, vitlök och kajennpeppar täcker lammracksen som sedan tillagas i ugn.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Lammklubbor med wasabikrisp

Ingredienser

10 portioner
ca 1 kg lammracks
4 dl ärtsnacks med smak av wasabi
1/2 dl plockade citronmelissblad
1/2 dl plockade myntablad
1 msk salt
1 tsk kajennpeppar
2 vitlöksklyftor
1 äggula

För alla

Innehåller gluten och ägg. Fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i wasabisnacksen.

Gör så här

Tips

Lägg ca 1 kg enkla lammkotletter på en ugnsplåt (för 10 bufféport). Fördela wasabiblandningen över. Tillaga 15-20 minuter i ugnen (225°C). Låt vila ca 5 minuter.

Förbered: Går utmärkt att förbereda och ställa i kylskåp en dag i förväg. Tillaga i ugnen 1-3 timmar innan gästerna kommer.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer