Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kryddiga lammracks

Ge dina lammracks en hänförande smak genom att gnugga in de rika kryddorna rosmarin, oregano, koriander och timjan i köttet och sedan låta smakerna berikas i kylen. Efter racksen grillats får du ett himmelskt resultat!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stöt rosmarin, oregano, koriander, timjan och salt i en mortel. Klappa in kryddorna i köttet. Lägg i dubbla plastpåsar. Låt ligga 1-2 timmar i kylen.
  2. Pensla racksen tunt med olja precis före grillning. Grilla dem 4-5 minuter per sida. Köttet är godast om det är lite rosa.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 msk rosmarin
  • 1 msk oregano
  • 1 msk hela korianderfrön eller malen koriander (1 msk hela frön motsvarar 1/2 msk malen korinder)
  • 1 msk timjan
  • 1 tsk salt
  • 16 - 20 skivor av lammracks eller lammkotletter (16 st lammracks motsvarar ca 8 lammkotletter)
  • olja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer