Yoghurt- och kumminmarinerad kyckling med syltad gurka
![Yoghurt- och kumminmarinerad kyckling med syltad gurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33893/cf_259/yoghurt-_och_kumminmarinerad_kyckling_med_syltad_gurka.jpg)
Yoghurt- och kumminmarinerad kyckling med syltad gurka är en aptitretande kycklingrätt som serveras på en salladsbädd. Låt gärna kycklingen marineras över natten.
![Yoghurt- och kumminmarinerad kyckling med syltad gurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33893/cf_259/yoghurt-_och_kumminmarinerad_kyckling_med_syltad_gurka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 dl matyoghurt (10%)
2 tsk spiskummin
1 msk sambal oelek
1 msk curry
4 kycklingbröstfiléer
sallad till servering
Syltad gurka
1 liten gurka
1 liten rödlök
1/4 spansk peppar
1 1/2 dl vatten
1 dl strösocker
ca 1 dl fäskpressad limejuice (1 dl motsvarar juicen av ca 2 lime)
1/2 kruka persilja
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1257 KJ / 300 kCal
Kommentarer