Vitlöksstekt kycklingbröst

Låt vitlök sätta smak på kycklingen! Marinera kycklingbröst i vitlök, stek hastigt och tillaga sen i ugn så blir den både saftig och smakrik. Servera med dina bästa tillbehör, som klyftpotatis, ris eller potatisgratäng.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
01:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1429 KJ / 342 kCal
Fett25 g
Salt2.04 g
Kolhydrater1 g
Protein29 g
Kommentarer
9 stJag brukar skära itu kycklingfiléerna när de är lite halvtinade. Tycker att de blir helt genomstekta och saftigare på det viset.
Charlotte
Menas 200 grader i varmluft?
Sabina
Hej Sabina! Vi använder oss alltid av över/undervärme i våra recept om det inte är utskrivet varmluft. Lycka till med kycklingen! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Saftigt kan nog inte bli bättre 👌
Bengt
❤️❤️❤️
Selma
Vad brukar ni ha för sås till riset?
Mari
Hej Mari! du kan exempelvis göra kyckling i gul currysås, receptet hittar du här https://www.ica.se/recept/kyckling-i-gul-currysas-725398/. Hoppas att du gillar den! Hälsningar Elina
ICA-köket
Menade att skriva att den fått 5 min till i ugnen… Blev fort och fel.
Mats
Har använt detta recept flera gånger och det blir alltid bra. Har flera gånger fått kommentaren att man aldrig ätit så perfekt och saftig kyckling trots väl genomstekt. Har nån gång fått 15 min i ugnen men blivit bra ändå. Inte torr!
Mats
Snabbräkning ger mig ca 195kcal per portion. Var kommer 342 ifrån? 25g fett per portion på 8 portioner med 3 msk olivolja? Det skulle väl ändå krävas mer än 2 dl olivolja?
Henrik
Jättegott!
Sanna