Kyckling med citronquinoa och fikonsky | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med citronquinoa och fikonsky

Denna fågelrätt kan snabbt komma att bli din nya favorit! Fikonskyn ger kycklingen en fin sötma medan balsamvinägern bidrar med sälta. Servera med citronquinoan, som består av haricots verts, citronskal, persilja, spenat och tomater.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den mjuk i smör.
  4. Häll på vinägern och låt koka upp. Häll i kycklingbuljong och koka tills hälften återstår. Red med maizena, utrörd i lite vatten.
  5. Hacka fikonen och lägg dem i såsen.
  6. Bryn kycklingen i lite olja i en stekpanna. Krossa vitlöksklyftorna och låt dem steka med kycklingen.
  7. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Stek klart i ugnen i ca 8 minuter, tills köttsaften är klar.
  8. Ansa och stek svampen i smör. Salta och peppra.
  9. Koka haricots verts i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Blanda med quinoa, citronskal, strimlad persilja, spenat och tomatklyftor.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin eller olja. Kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 2 dl quinoa (alt bulgur/couscous)
  • 1 schalottenlök
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 4 dl kycklingbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 3 torkade fikon
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g shiitakesvamp
  • 125 g haricots verts
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 kvistar bladpersilja
  • 1 ask/påse babyspenat (à 80 g)
  • 6 plommontomater
  • olja och smör till stekning
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1640 kJ / 390 kCal
Fett: 8 g
Läs mer om näringsvärden