Kyckling med citronquinoa och fikonsky

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
2
Kyckling med citronquinoa och fikonsky

Denna fågelrätt kan snabbt komma att bli din nya favorit! Fikonskyn ger kycklingen en fin sötma medan balsamvinägern bidrar med sälta. Servera med citronquinoan, som består av haricots verts, citronskal, persilja, spenat och tomater.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Kyckling med citronquinoa och fikonsky

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingbröstfiléer
2 dl quinoa (alt bulgur/couscous)
1 schalottenlök
1/2 dl balsamvinäger
4 dl kycklingbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
1 msk majsstärkelse
3 torkade fikon
2 vitlöksklyftor
150 g shiitakesvamp
125 g haricots verts (bönor)
rivet skal av 1 citron
2 kvistar bladpersilja
1 ask/påse babyspenat (à 80 g)
6 plommontomater
olja och smör till stekning
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Mumsigt tyckte vi! Vi hade bulgur till men måste prova quomen nästa gång. Vi tog samma mängd bulgur som guomen men då fick vi ta spenat och tomathalvor vid sidan av då bulguren hade försvunnit helt bland det andra.

Maud

2007-07-17

Mums! Tok-gott! Och enkelt! Direkt en favorit! Kyckling kan enkelt ersättas med quorn för vegetarianen och svampen kan då stekas med quornen. Quorn går snabbare än kyckling och man slipper helt sista stunden i ugnen.

Karin

2006-11-29

Näringsvärde per portion

Energi1640 KJ / 390 kCal
Fett8 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Grymt god gröt
Betyg 2.6 av 5.
177 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tabbouleh med quinoa
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mustig kycklinggryta med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quinoa med blåbär och mandlar
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad fläskfilé späckad med merguez
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga