Kyckling med citronquinoa och fikonsky
Denna fågelrätt kan snabbt komma att bli din nya favorit! Fikonskyn ger kycklingen en fin sötma medan balsamvinägern bidrar med sälta. Servera med citronquinoan, som består av haricots verts, citronskal, persilja, spenat och tomater.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingbröstfiléer
2 dl quinoa (alt bulgur/couscous)
1 schalottenlök
1/2 dl balsamvinäger
4 dl kycklingbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
1 msk majsstärkelse
3 torkade fikon
2 vitlöksklyftor
150 g shiitakesvamp
125 g haricots verts (bönor)
rivet skal av 1 citron
2 kvistar bladpersilja
1 ask/påse babyspenat (à 80 g)
6 plommontomater
olja och smör till stekning
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1640 KJ / 390 kCal
Fett8 g
Kommentarer
Mumsigt tyckte vi! Vi hade bulgur till men måste prova quomen nästa gång. Vi tog samma mängd bulgur som guomen men då fick vi ta spenat och tomathalvor vid sidan av då bulguren hade försvunnit helt bland det andra.
Maud
2007-07-17Mums! Tok-gott! Och enkelt! Direkt en favorit! Kyckling kan enkelt ersättas med quorn för vegetarianen och svampen kan då stekas med quornen. Quorn går snabbare än kyckling och man slipper helt sista stunden i ugnen.
Karin
2006-11-29